Home

ULEI COCOS

EXTRA VIRGIN!
Presat la rece 100% RAW import INDIA

Previous

Next

Non-Eu Agriculture, Pure Bio

Pentru comenzi de minimum 140 lei

livrarea este GRATUITĂ.

Comanda minimă este

de 35 lei cu TVA.

Costul transportului pentru comenzi cu

valori între 30 și 140 de lei este de 19 lei*.

 • Verifică aici condițiile de livrare

Uleiul de cocos este un ulei comestibil ce este consumat în zonele tropicale de mii de ani. Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că populația acestor zone este mult mai sănătoasă și nu se confruntă cu multe din bolile moderne ale națiunilor occidentale, unde uleiul de cocos este consumat în cantități mai reduse.

Nuca de cocos – un simbol al tropicelor

Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului și mai este cunoscut și sub denumirea de ”Copacul vieții”. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un aliment fundamental, nuca de cocos oferă beneficii dincolo de valoarea nutritivă, capabile să vindece orice boală.

Nuca de cocos ne oferă pulpa albă, apa de cocos, lapte și ulei. Acest aliment complet a hrănit popoare întregi de multe generații. În multe insule unde crește asigură aproape în totalitate alimentația localnicilor. Pentru aceștia este atât un aliment, cât și leac foarte apreciat cu o lungă istorie, fiindu-i atribuite multe beneficii.

Cele mai recente articole…

 • Cele 10 ingrediente care transforma baia intr-un rasfat pentru corp si minte

  Nu este nimic mai placut decat o baie fierbinte intr-o cada plina de spuma si de miresme alese dupa…

  by
 • Batoane Bounty facute un casa

  Atunci cand ai nevoie de o gustare rapida si cu un continut scazut de carbohidrati si calorii, aceasta reteta…

  by
 • Supa thailandeza cu taitei si lapte de cocos

  Bucataria asiatica este foarte apreciata pentru preparatele sale, iar supa thai cu taitei si lapte de cocos este una…

  by
 • Tort vegan cu ciocolata si ulei de cocos

  Acest tort este dovada vie ca merita sa dai o sansa dulciurilor vegane. Ingrediente pentru cel mai bun tort…

  by
 • Biscotti vegani cu ulei de cocos, portocale si migdale

  Esti pregatita pentru una dintre cele mai bune retete de biscotti cu ulei de cocos, portocale si migdale? Imagineaza-ti…

  by

Uleiul de cocos – natural și pur

Uleiul de cocos este extras din miezul alb de nucă. În insulele tropicale, acest ulei constituie o sursa principală de grăsimi. Are dintre cele mai variate aplicații: la gătit, în medicină și în industrii.

Cercetările arată că grăsimile saturate conținute de aceste uleiuri sunt binefăcătoare pentru organism, ajutând la scăderea colesterolului rău și la scăderea greutății corporale.

Alte efecte benefice ale uleiului de cocos:
– este foarte stabil la căldură, deci potrivit la procesare termică;
– oxidează greu, rezistând la râncezeală.

Efecte benefice

Nuca de cocos constituie un aliment...

Nuca de cocos constituie un aliment...

… de bază din care se poate consuma pulpa, apa și laptele. Atenția cea mai mare, însă, se îndreaptă spre uleiul de cocos, aflat în dieta celor ce trăiesc în zonele tropicale de mii de ani, cu o aplicație largă atât în pregătirea hranei, cât și în medicina tradițională și modernă.

Acidul lauric din acest ulei...

Acidul lauric din acest ulei...

…convertit de organism în monolaurin are efecte antivirale și antibacteriene, distrugând diverse bacterii patogene. Există studii care au subliniat și efectele antimicrobiene ale acidului lauric. Este eficace și persoanelor cu hipotiroidie în stimularea metabolismul și pierderea kilogramelor acumulate în plus.

Uleiul de cocos conține acizi grași...

Uleiul de cocos conține acizi grași...

…cu molecula medie (MCFA). Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale acestor acizi este capacitatea de a distruge bacterii ce cauzează ulcer gastric, infecții ale sinusurilor, tractului urinar, carii dentare, pneumonie și alte infecții. Pot distruge și ciuperci, viruși ce cauzează gripă, pojar, herpes, mononucleoză, hepatita C și SIDA.

Uleiul de cocos consumat în cantitate...

Uleiul de cocos consumat în cantitate...

…de 60% din procentajul caloric zilnic nu are nici nu efect negativ. Cei care trăiesc în zonele tropicale și au o dietă bogată in ulei de cocos se bucură de o stare generală de sănătate bună.