Despre noi
Viva Coco se asociază cu calitatea premium a produselor din nucă de cocos. Principiul după care ne ghidăm este bunătatea naturii în cea mai pură formă direct la tine acasă.
Ne-am născut pe continent asiatic, în Kerala – India, stat cunoscut și sub denumirea de ”Țara lui Dumnezeu”. Aici se găsesc cele mai bune nuci de cocos de pe pământ, deoarece soarele și ploaia combinate cu solul bogat în minerale au contribuit la creșterea și hrănirea copacului de nucă de cocos, Kalpa Vriksha (pomul vieții), ce se remarcă prin propria identitate, valoare și prosperitate.
Nuca de cocos este cultivată organic în Kerala, ”Țara lui Dumnezeu”, de către profesioniști, deoarece copra (miezul uscat al nucii de cocos) este primul pas în crearea uleiului perfect de cocos. Tehnologia de ultimă generație utilizată garantează păstrarea tuturor proprietăților cocosului.
Uleiul de nucă de cocos are multiple utilizări în:
- Cosmetică
- Wellness
- Industria alimentară
Cosmetică si ulei de cocos
Cultivat din natură, uleiul de nucă de cocos este ingredientul cheie al uleiurilor premium pentru bebeluși, uleiurilor de păr, revitalizatorilor de păr, produselor pentru curățarea părului, gelurilor de duș, șampoanelor, uleiurilor de masaj, cremelor de bărbierit și gelurilor datorită următoarelor proprietăți:
- Este un ulei extrem de prietenos pentru piele și este folosit cu precădere în uleiurile premium pentru bebeluși
- Datorită conținutului ridicat de glicerină, este cea mai veche și cea mai utilizată materie primă în cosmetică
- Este un bun hidratant, cu proprietăți multiple de curățare, foarte potrivit pentru industria detergenților
- Prin masaj regulat, oferă pielii catifelare și suplețe, având și beneficii germicide și antimicrobiene
- Este o bază excelentă pentru uleiul de păr
- Hrănește rădăcinile părului, asigurând regenerarea acestuia
- Atât acizii graşi, cât şi proteinele din componenţa uleiului de cocos ţin la distanţă mătreaţa, bolile scalpului, dar întăresc şi firul de păr
- Uleiul de nucă de cocos este format din grăsimi saturate (90% din întreg conținutul), din vitaminele E şi K, dar este bogat şi în Fier.
- Este un bun exfoliant
- Calmează iritaţiile (uleiul de cocos este indicat de folosit după epilare întrucât are rol antibacterian şi, pe deasupra, datorită aportului mare de acizi graşi calmează iritaţiile minore)
Viva Coco – Ulei de cocos
Wellness si ulei de cocos
Cultivat din natură și cu o istorie veche în cărțile indiene, Vedas (Ayurveda), ca ulei de Kalpavriksha (arborele vieții), uleiul de nucă de cocos este un ulei unic de origine naturală, cu o aromă plăcută și comestibilă în formă brută.
Unele dintre avantajele uleiului de nucă de cocos amintite de Ayurveda sunt:
- Uleiul de cocos este saturat, stabil și biodegradabil
- Uleiul de cocos are o rezistență ridicată la randiditatea oxidantă și, prin urmare, este utilizat pe scară largă în produsele alimentare cu o durată mai mare de depozitare
- Uleiul de cocos este ideal pentru prăjirea profundă datorită proprietăților sale efective de transfer termic
- Uleiul de nucă de cocos oferă pielii prin masaj regulat suplețe și catifelare, având de asemenea, beneficii germicide și antimicrobiene
- Uleiul de cocos este o bază excelentă pentru uleiul de păr și este foarte potrivit pentru șamponare
- Întărește firul de păr și împiedică despicarea vârfurilor
- Utilizarea regulată face minuni pentru piele și combate primele semne de apariție a ridurilor
- Combate iritațiile, chiar și mâncărimile și ameliorează roșeața și petele
- Utilizarea uleiurilor de cocos calde, calmante înainte de culcare contribuie la o odihnă mai profundă. Somnul este esențial pentru starea de sănătate și oferă corpului timpul necesar pentru a se reface și a se vindeca. Fără somn suficient, îmbătrânim prematur.
- Uleiul de cocos conține acizi grași derivați (betaine, etanolamidă, etoxilați, esteri grași, polisorbați grași, monogliceride și esteri de polioli), derivați ai alcoolilor grași, vitamina E, vitamina K și minerale (cel mai important fiind fierul).
- Uleiul de cocos conține acizi grași saturați: trigliceride cu lanț mediu care sunt asimilate rapid în organism (acid lauric, acid capric, acid caprilic, miristic și palmitic).
- Acidul lauric este folosit de către organism pentru producerea monolaurinei, substanță specială care ajută sistemul să lupte cu virusurile și bacteriile cauzatoare de diverse afecțiuni (precum herpes simplex, influenza, citomegalovirus, HIV, Listeria, Helicobacter pylori, Giardia lamblia etc.).
Tocmai datorită acestor beneficii importante pentru sănătate, uleiul de cocos este folosit frecvent în Ayurveda, sistemul medicinal tradițional al indienilor.
Ayurveda sau medicina ayurvedică reprezintă sistemul de cunoștințe medicinale indiene care provine din textele sacre ale Vedelor (c. 3900 î.Hr.- c. 1500 î.Hr.) și ale cărui principii sunt valorificate în ceea ce astăzi numim terapii alternative.
Ayurveda tradițională este o practică de medicină alternativă veche de 5.000 de ani cu rădăcinile în India Antică, pe baza unui set de convingeri minte-corp. Dezechilibrul sau stresul din conștiința individului este considerat a fi cauza bolilor.
Uleiul de cocos si industria alimentară
Uleiul de nucă de cocos virgin este considerat un super aliment organic, 100 % natural și sărac în carbohidrați naturali. Este ca un supliment pentru un stil de viață sănătos, recomandat de către experții wellness din întreaga lume, pe baza cercetărilor științifice și a studiilor clinice.
Uleiul de nucă de cocos virgin este cel mai căutat produs nutraceutical la nivel global de către companiile de top din domeniul wellness, deoarce este natural abundent în vitamine, minerale și antioxidanți.
Pentru mult timp s-a crezut că uleiul de nucă de cocos pe care acum îl numim superaliment este dăunător pentru sănătatea noastră, datorită conținutului ridicat de acizi grași saturați – aproximativ 90% din compoziția sa. Secretul uleiului din nucă de cocos virgin și organic este că prezintă acizi grași cu lanț mediu (cunoscuți sub numele de trigliceride cu lanț mediu), pe care organismul îi digeră în mod diferit, aducându-i beneficii concrete.
Când consumăm acest ulei, acizii grași merg direct în ficat, care îi transformă imediat în energie. Acesta este unul dintre principalele avantaje, spre deosebire de celelalte uleiuri și grăsimi care odată intrate în organism, circulă pe întreg fluxul sangvin înainte de a ajunge la ficat iar corpul nostru le stochează ca grăsimi.
Orice nutriționist îți va recomanda produsele din ulei de cocos cu proprietati absolut uimitoare pentru corpul tău, fie pentru o dietă alimentară, fie pentru un tratament dermatologic sau pentru tonifiere și hidratare. Se știe că aceste produse din ulei de cocos au proprietăți miraculoase și aduc beneficii incredibil de vizibile celor ce le folosesc.
Uleiul de cocos nu conține aditivi alimentari, nu conține substanțe nocive sau dăunatoare sistemului imunitar și nu conține conservanți. Tocmai de aceea este un minunat produs în bucătărie. Poți găti cu el, poți prăji alimente, poți să-l folosești la desert și te poți bucura de el întotdeauna, deoarece nu îngrașă, ba chiar ajută la reglarea colesterolului și la întărirea sistemului imunitar.