Atunci cand ai nevoie de o gustare rapida si cu un continut scazut de carbohidrati si calorii, aceasta reteta de batoane Bounty facute in casa reprezinta alegerea perfecta.
Cocosul este raspunsul corect pentru multe intrebari, in special aceea care se refera la cea mai buna gustare cu un continut scazut de calorii.
Daca nu vei adauga zahar in acest desert, vei obtine o gustare bogata in nutrienti si care are un gust extraordinar de bun. Iar daca il prepari sub forma unui baton de ciocolata Bounty, atunci succesul este garantat.
Ingrediente pentru batoane Bounty facute in casa:
-350 gr de pulpa de cocos, razuita si neindulcita;
-1/2 lingurita de pudra de Stevia;
-1 lingurita de extract de vanilie;
-120 ml de smantana de cocos;
-4 linguri de ulei de cocos; Shop
-2 linguri de pudra de cacao, neindulcita;
-60 gr de unt de cacao.
Mod de preparare:
Se amesteca pulpa de cocos cu smantana de cocos, jumatate din cantitatea de extract de vanilie si stevia si se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri.
Amestecul obtinut se intinde uniform pe o tava de copt, tapetata cu hartie de copt. Se modeleaza intr-o forma dreptunghiulara de 8-10 cm, pastrand o grosime de aproximativ 2 cm. Se pune la congelator timp de 2 ore, pana cand amestecul se intareste.
Se scoate de la congelator si se taie in 5 batoane de dimensiuni aproximativ egale. Pentru glazura de ciocolata, se topeste uleiul de cocos intr-o oala de dimensiuni medii pana cand devine lichid.
Se adauga pudra de cacao, restul de stevia si extract de vanilie si se amesteca bine timp de 2 minute, pana cand amestecul se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, avand grija ca amestecul sa ramana lichid.
Se iau batoanele de cocos si se dau prin amestecul de cacao, incercand sa fie acoperite cat mai uniform, apoi se pun inapoi pe tava de copt si se introduc la frigider ca sa se intareasca.
Batoanele pot fi pastrate la frigider, daca vrei sa fie mai tari, sau la temperatura camerei, daca le preferi mai moi. Trebuie sa ai grija ca temperatura de pastrare sa nu fie prea ridicata, pentru ca invelisul de cacao se va topi.
De
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.