Chec delicios cu portocale și ulei de cocos

Chec delicios cu portocale și ulei de cocos
martie 23, 2020 Sabina

Trebuie să vă mărturisim că în echipa VivaCoco iubim checurile – indiferent că sunt cu ciocolată sau simple. Merg de minune cu cafeaua cu ulei de cocos de dimineață!

Citește și Cafea cu ulei de cocos. Delicios de sanatos

Astăzi am zis însă să ieșim un pic din tipar și să pregătim un chec cu portocale! Da – ați înțeles bine! Chec cu portocale și ulei de cocos! Este un desert ideal cu care îi veți impresiona chiar și pe cei mai mofturoși membrii ai familiei!

Este aromat, colorat, fraged și gustos!

Descoperă deliciosul ulei de cocos VivaCoco aici: Ulei cocos Viva Coco 500 ml

Ce avem nevoie?

  • 3 portocale
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 150 g unt (topit și răcorit)
  • 1 esență de fistic (noi am folosit esență de fistic, însă merge și esența de vanilie)
  • 1 linguriță de ulei de cocos VivaCoco topit
  • 250 g făină albă calitate superioară
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • Câteva nuci pentru a adăuga deasupra (nu sunt obligatorii)

Pentru început, vom spăla bine portocalele. De la 1 portocală am ras coaja cu răzătoarea măruntă  (aveți grijă să nu radeți și din partea albă, întrucât este amară) . Restul portocalelor le-am stors și ne-a ieșit 200 ml suc . Portocalele noastre au fost medii.

Topim untul și îl lăsăm la răcit.

Zahărul se amestecă cu ouălele și se bat bine. După ce am bătut bine, în compoziția obținută am adăugat untul topit și răcit și am continuat să amestecăm.

Apoi, turnăm sucul de portocale, coaja de portocală, uleiul de cocos și esența de fistic/vanilie și amestecăm.

La urmă, încorporăm făina și praful de copt. Amestecați bine cu un tel astfel încât să nu apară cocoloașe.

Turnăm aluatul obținut într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt.

Înainte de a-l băga la cuptor, noi am pus pe deasupra și bucățele mici de nucă.

Se coace aproximativ 45 de minute la 180 de grade. Cuptorul l-am preîncălzit timp de 5 minute la 200 de grade. Vă recomandăm să îi faceți testul scobitorii și după caz, să îl mai lăsați încă 5 -10 minute.

După ce l-ați scos din cuptor, lăsați-l să se răcească, apoi puteți să îl serviți cu plăcere.

Poftă bună!

0 Comments

Leave a reply