Negresă cu ulei de cocos

Negresă cu ulei de cocos
aprilie 18, 2019 Sabina

După cum probabil v-ați obișnuit deja, iubim dulciurile, dar și mai mult iubim dulciurile care se pregătesc repede! Dacă se întâmplă să avem ingredientele la îndemână este și mai delicioasă rețeta!

Vezi aici și cum poți face ciocolată de casă

Ei bine, astăzi îți propunem o rețetă simplă de negresă cu ulei de cocos și fulgi de ciocolată. Este o rețetă fără ou, fără unt, ideală pentru un desert în familie.

INGREDIENTE  (pentru 9 – 12 porții)

  • 1/2 ceașcă de ulei de nucă de cocos Shop
  • 3/4 ceașcă de ciocolată semi-dulce
  • 1/2 ceașcă de praf de cacao
  • 1 cană de zahăr granulat
  • 1/2 cană lapte
  • 2 linguri de cafea preparată (sau apă fierbinte)
  • 1 cană de făină de uz general
  • 1/4 ceașcă de fulgi de ciocolată.

Pași de urmat

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C

Într-un castron mare de sticlă, topiți uleiul de cocos și ciocolata semi-dulce în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 60 de secunde. Amestecați până se topește și este neted.

Se adaugă praful de cacao și zahărul și se amestecă.

Se adaugă laptele și cele 2 linguri de cafea (sau apă) și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Se adaugă făină și se amestecă bine.

Într-un vas cu diametru de aproximativ 8 cm se adaugă compoziția obținută, iar pe deasupra se presară cu fulgii de ciocolată.

Coaceți aproximativ 30 – 35 de minute.

0 Comments

Leave a reply