fbpx

Pere coapte în foitaj cu sos de caramel și ulei de cocos

Pere coapte în foitaj cu sos de caramel și ulei de cocos
octombrie 31, 2019 Sabina

Ce spui de un desert de toamnă, rapid și ușor de făcut?

Ai nevoie de doar câteva ingrediente pe care le găsești și la magazinul din colț, sau poate chiar le ai la îndemână în casă.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • O foaie de foitaj
  • 2 pere medii
  • 50 g zahăr
  • 50 g unt
  • 70 g smântână
  • 1 linguriță de ulei de cocos VivaCoco / Găsești ulei de cocos aici: Shop
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 ou
  • Zahăr pudră pentru decor

În primul rând ne apucăm de pere, le curățăm de coaja, le tăiem în două pe lung, le scoatem cotorul și “vena” care duce spre codița și le tăiem felii longitudinal la 4-5 milimetri. Întindem jumătățile de pere fără a le dezlipi feliile pe foaie de aluat foitaj păstrând între ele o distanță de 2 cm. Tăiem cu un cuțit ascuțit foitajul cât se poate de egal între pere, astfel încât sa obținem laterale de câte 1 centimetru pentru fiecare jumătate de pară. Ungem aluatul cu ulei de cocos și ou și presărăm zahăr vanilat pe feliile de pere după care dăm la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

În timp ce se coc perele, punem zahărul la caramelizat, iar după ce a căpătat o culoare aurie-brună, reducem focul la minim, adăugăm untul și amestecam până se încorporează în caramel. Punem și smântâna și fierbem 5-6 minute la foc mediu sau cât este nevoie pentru a obține un caramel gros, dar care sa curgă. Scoatem tava cu perele în foitaj, adăugăm cate 1-2 linguri deasupra perelor. Lăsam la temperat și pudrăm cu zahar, apoi sunt numai bune de servit.

Simplu și rapid, nu-i așa? Acum vă lăsăm și pe voi să încercați și așteptăm poze!

Ți-a plăcut acest articol? Dă-i un share 🙂

0 Comments

Leave a reply