Supa thailandeza cu taitei si lapte de cocos

Supa thailandeza cu taitei si lapte de cocos
februarie 13, 2019 Sabina

Bucataria asiatica este foarte apreciata pentru preparatele sale, iar supa thai cu taitei si lapte de cocos este una dintre vedetele bucatariei thailandeze.

Daca nu ai incercat pana acum o supa de inspiratie asiatica, atunci acesta supa de taietei si cocos va fi o surpriza deosebit de placuta pentru papilele tale gustative.

Ingrediente pentru supa thailandeza cu taietei si cocos:

-1 ceapa alba, tocata marunt;

-3 catei de usturoi, maruntiti;

-1 bucata de ghimbir proaspat de dimensiunea degetului mare, curatata si razuita;

-1 lingura de ulei de cocos+1lingura pentru gatit tofu; Shop

-1-2 linguri de pasta verde de curry thailandez;

-400 ml de lapte de cocos;

-400 ml de supa de legume (depinde de cat de groasa preferi sa fie supa);

-280 gr de branza tofu;

-200 gr de broccoli;

-120 gr de ciuperci shiitake;

-2 linguri de sos de soia;

-200 gr de taietei de orez;

Pentru decorare:

-coriandru tocat;

-seminte de susan;

– fulgi de ardei iute sau ardei iute proaspat, tocat;

-1-2 cepe verzi, tocate.

Mod de preparare:

Se pune uleiul de cocos intr-o oala mare. Cand se incalzeste, se adauga ceapa si ghimbirul ras. Se gatesc la foc mediu timp de 4-5 minute, pana cand ceapa se inmoaie si incepe sa devine translucida. Se adauga usturoiul si se mai gateste timp de 1 minut, amestecand ocazional ca sa nu se arda.

Se adauga pasta de curry si se amesteca bine, apoi se pune laptele de cocos si supa de legume si se lasa la foc mediu timp de 10-15 minute. Intre timp, se ia o tigaie mare si se pune la foc mediu, impreuna cu o lingurita de ulei de masline. Se scurge branza tofu si se taie in cubulete.

Se pune in tigaie impreuna cu 1 lingurita de sos de soia. Se gateste tofu timp de 8 minute pana cand incepe sa se rumeneasca, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. In aceeasi tigaie se pun ciupercile shiitake si broccoli impreuna cu restul de sos de soia. Se gatesc timp de 8-10 minute pana cand ciupercile se inmoaie iar broccoli este patruns.

Cu ajutorul unui blender de mana se mixeaza supa de cocos pana cand devine cremoasa, apoi se pun taieteii de orez si se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Se imparte supa in 2-3 boluri, iar deasupra de pun bucati de tofu, broccoli si ciuperci. Se decoreaza cu coriandru proaspat, fulgi de ardei iute, seminte de susan si ceapa verde.

De Ioana Marosan

0 Comments

Leave a reply