Iubim deserturile, iar în aceste zile în care stăm acasă, recunoaștem că profităm de fiecare secundă să ne satisfacem fiecare poftă. Azi am poftit la un tiramisu! Împărtășim și cu voi rețeta – este un simplă, rapidă și extrem de delicioasă. Deși am făcut o tavă întreagă, abia am reușit să oprim o feliuță să vă facem și vouă o poză.
Ce ingrediente avem nevoie?
- 4 ouă
- 2 cutii de mascarpone (de 250 g sau o singură cutie de 500 g)
- 4 linguri de zahăr
- Pișcoturi
- 1 praf de frișcă
- 1 plic întăritor frișcă
- Cacao
- Cafea
- 1 esență de migdale
- 1 esență de rom
- 4 linguri de ulei de cocos VivaCoco . Găsești ulei de cocos aici: Ulei cocos Viva Coco 250 ml
Noi am început cu pregătirea cafelei – pentru a avea timp să se răcească. Am făcut un ibric mare de cafea pentru a ne asigura că ne va ajunge să însiropăm pișcoturile. După ce am luat cafeaua de pe foc, am adăugat esența de migdale, esența de rom și uleiul de cocos. Am amestecat bine și am lăsat la răcit.
Citește și Cafea cu ulei de cocos. Delicios de sanatos
Am separat ouăle în 2 vase. Gălbenușurile le-am bătut cu cele 4 linguri de zahar. Albușurile le-am bătut separat până s-au făcut spumă.
Peste gălbenușul bătut, am adăugat cele 2 cutii de mascarpone și am amestecat. Peste compoziția obținută, am adăugat albușurile bătute spumă. După ce le omogenizăm bine, adăugăm praful de frișcă și întăritorul de frișcă. Amestecăm bine compoziția și o lăsăm la frigider în jur de 15 minute.
Între timp așezăm în tavă o primă tură din pișcoturi, nu înainte de a le însiropa în cafea. Adăugăm un strat de cremă. Apoi încă un strat de pișcoturi pe care le însiropăm în cafea. Iar deasupra punem toată compoziția care ne-a mai rămas. Pentru decor am folosit cacao. După ce am terminat de așezat în tavă, o dăm pentru câteva ore la frigider pentru a se însiropa cât mai bine.
Mai are rost să vă spunem cât de delicios este ?!
Poftă bună și spor la bucătărit!
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.