3 sfaturi esenţiale pentru a găti cu ulei de cocos

3 sfaturi esenţiale pentru a găti cu ulei de cocos
iulie 2, 2018 Sabina

Uleiul de cocos este mai popular ca oricând. Iubit pentru versatilitate şi beneficiile sale de sănătate, acest ulei tropical aduce un plus de savoare mâncărurilor.

Cu toate că uleiul de cocos rămâne solid la temperatura camerei, acesta se lichefiază la 24 grade Celsius, ceea ce înseamnă că se topeşte repede odată ce ajunge într-o tigaie încinsă.

Dacă vi se pare un pic dificil să gătiţi cu uleiul de cocos, citiţi mai jos trei sfaturi care vor face totul mai uşor.

Păstraţi vasul în care ţineţi uleiul de cocos lângă aragaz

Prin depozitarea uleiului de cocos în apropierea unei surse de căldură, va rămâne mai moale şi mai uşor de folosit. Acest lucru este minunat în timpul lunilor de iarnă, când uleiul de nucă de cocos este foarte tare. În acest fel, nu numai că uleiul se află la îndemână, dar se va topi şi foarte repede odată ce îl puneţi în tigaie.

Depozitaţi-l sub formă de cuburi

O altă opţiune extraordinară este să topiţi uleiul de nucă de cocos şi să-l turnaţi într-o tavă de gheaţă. Puneţi-l la frigider până se întăreşte şi astfel veţi avea la dispoziţie ulei de cocos deja porţionat pentru când veţi avea nevoie. Depozitaţi cuburile într-un recipient etanş şi, în funcţie de temperatura din casă, puteţi alege să le păstraţi la temperatura camerei sau în frigider.

Alege tipul corect de ulei de cocos

Cu toate că aroma de nucă de cocos este plăcută, este posibil să nu funcţioneze în toate reţetele. Acesta este momentul în care este ideal să renunţaţi la varianta brută şi să alegeţi uleiul de cocos presat, care este mai rafinat şi are un gust mai delicat.

0 Comments

Leave a reply