6 modalități prin care uleiul de cocos îi poate ajuta pe cei cu hipotiroidism

6 modalități prin care uleiul de cocos îi poate ajuta pe cei cu hipotiroidism
octombrie 9, 2018 Sabina

Au fost multe dezbateri despre modul în care uleiul de nucă de cocos poate ajuta la remedierea simptomelor de hipotiroidism, o tiroidă subactivă.  Hipotiroidismul este foarte frecvent și poate apărea la orice vârstă, dar șansele de apariție cresc odată cu îmbătrânirea. Această tulburare tiroidiană este mai frecventă decât hipertiroidismul (o tiroidă hiperactivă) și este de trei ori mai frecventă la femei decât la bărbați.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre beneficiile pentru sănătatea ale uleiului de nucă de cocos, în special pentru cei cu hipotiroidism!

Să trecem întâi în revistă potențialele cauze și simptome ale hipotiroidismului (tiroida subactivă):

 • Tiroidita Hashimoto (tulburare autoimună)
 • O dietă scăzută în iod
 • Glanda tiroidă care a fost îndepărtată chirurgical
 • Expunerea la radiații în urma unui tratament a cancerului
 • Diferite medicamente utilizate pentru tratamentul afecțiunilor psihiatrice, a cancerului și cardiace
 • Genetică

Există multe simptome ale hipotiroidismului, cum ar fi:

 • Creșterea în greutate sau dificultatea de a pierde în greutate
 • Lipsa poftei de mâncare
 • Căderea părului și / sau părul uscat
 • Piele uscata
 • Oboseală
 • Unghii fragile
 • Depresie
 • Crampe musculare
 • Ritmul cardiac lent
 • Cicluri menstruale neregulate
 • Goiter (când glanda tiroidă este inflamată)
 • Constipație
 • Sensibilitatea la rece, resimțită în special în mâini sau picioare
 • Sindromul de tunel carpian

Cum poate uleiul de nucă de cocos remedia simptomele hipotiroidismului? Să aruncăm o privire rapidă asupra celor 6 modalități unde poate remedia:

 • Ajută la combaterea inflamației
 • Calmează și tratează pielea uscată și mâncărimea
 • Ajută la pierderea în greutate
 • Ajută la ameliorarea constipării
 • Oferă metabolismului și sistemului imunitar un stimulent pentru a vă ajuta să luptați împotriva oboselii
 • Ajută la prevenirea căderii părului

De asemenea, dorim să vă răspundem la aceste 3 întrebări frecvente:

 • Cât de mult ulei de nucă de cocos pot consuma pe zi?
 • Ce fel de ulei de nucă de cocos are cele mai bune rezultate?
 • Cum pot să includ uleiul de cocos în dieta zilnică?

Să începem!

Ajută la combaterea inflamației

Durerile articulare și musculare, cauzate de inflamație, sunt simptome foarte frecvente la pacienții cu hipotiroidism. Creșterea inflamației organismului este cauzată de nivelurile scăzute ale hormonilor tiroidieni.

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru repararea țesuturilor musculare și ameliorarea durerilor articulare și musculare cauzate de inflamație.

Pentru a ajuta la reducerea durerii articulare și musculare, pur și simplu masați cu ulei de nucă de cocos încălzit pe zonele afectate. Acest lucru se poate face de 3-4 ori pe zi.

Calmează și tratează pielea uscată și mâncărimea

Pielea uscată, sub formă de fulgi și mâncărime este o problemă comună cu care se confruntă pacienții cu hipotiroidism. Un tiroidian subacid provoacă un metabolism încetinit care, la rândul său, provoacă transpirații reduse. Acest lucru duce la pielea uscată, inflamată și la mâncărimi.

Uleiul de cocos este foarte eficient în tratarea acestei probleme comune. Conținutul de acizi grași ajută la umplerea umidității pierdute și ajută la îmbunătățirea stării de sănătate a pielii.

Pentru a ajuta la calmarea pielii uscate, inflamație și mâncărime, masați uleiul încălzit peste zona afectată timp de 10-15 minute. Lăsați-o timp de 30 de minute, apoi faceți baie sau duș ca de obicei. Acest lucru se poate face o dată pe zi.

Ajută la pierderea în greutate

Creșterea în greutate este unul dintre cele mai frecvente simptome ale hipotiroidismului. Acest lucru este cauzat de hormonii tiroidieni care vă afectează în mod direct metabolismul. Cei care suferă de o tiroidă subactivă au adesea dificultăți în a pierde în greutate.

Beneficiile uleiului de nucă de cocos pentru pierderea în greutate constau în conținutul ridicat de trigliceride. Acestea sunt acizi grași responsabili de stimularea metabolismului. Acești acizi grași cu lanț mediu pot ajuta foarte mult la scăderea în greutate. Citiți mai departe în sesiunea de întrebări frecvente din cadrul acestui articol pentru a afla dozajul potrivit pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate.

Ajută la ameliorarea constipării

Nivelul scăzut al hormonilor tiroidieni încetinește funcțiile normale ale corpului uman. Aceasta include tractul digestiv, în special intestinele mici și cele groase. Nivelurile scăzute ale tiroidei pot, de asemenea, să slăbească mușchii care ajută la o bună funcționare a tractului digestiv, contribuind astfel la apariția constipației.

Conținutul de acizi grași cu lanț mediu furnizează energie celulelor intestinelor. Acest lucru stimulează circulația intestinului prin stimularea metabolismului acestora. Uleiul de nucă de cocos funcționează și ca un laxativ natural.

Adăugați o linguriță de ulei de nucă de cocos extra-virgin într-o cană cu lapte cald. Beți amestecul în fiecare seară înainte de culcare. Acest lucru vă va ajuta la o mai bună funcționare a sistemului digestiv .

Oferă metabolismului și sistemului imunitar un stimulent pentru a vă ajuta să luptați împotriva oboselii

Un tiroidian subactiv poate duce la stări de oboseală, un simptom care a devenit o adevărată provocare pentru cei mai mulți dintre noi. Oboseala este cauzată de un sistem imunitar slab și un metabolism scăzut. Conținutul de acizi grași cu lanț mediu din uleiul de nucă de cocos vă ajuta la stimularea sistemului imunitar pentru a vă ajuta să luptați împotriva oboselii.

Adăugați ulei de nucă de cocos extra virgin în dieta zilnică. Citiți mai departe în secțiunea de întrebări din acest articol pentru dozajul potrivit pentru a vă ajuta să vă stimulați metabolismul și sistemul imunitar.

Ajută la prevenirea căderii părului

O glandă tiroidă care nu funcționează corect poate duce la căderea părului (scalp, sprâncene) , fiind unul dintre cele mai comune simptome întâlnite.

Conținutul bogat de acid lauric din uleiul de nucă de cocos ajută la împiedicarea căderii părului și la regenerarea acestuia, ajungând la rădăcina firului de păr. Uleiul de nucă de cocos este un remediu natural împotriva căderii părului.

Seara, înainte de culcare, aplicați puțin ulei de cocos extra-virgin încălzit între palme și apoi masați-vă scalpul timp de  5 – 7 minute. Lăsați să acționeze peste noapte și spălați-vă părul cu un șampon delicat în dimineața următoare. Acest lucru se poate repeta de câteva ori pe săptămână.

Întrebări frecvente despre uleiul de cocos în ceea ce privește glanda tiroidă:

Cât de mult ulei de nucă de cocos pot consuma pe zi?

Pentru consum (luat intern), puteți consuma un total de 2 până la 4 linguri pe zi. Dacă doriți, puteți începe cu 2 linguri și să ajungeți treptat până la 4 linguri.

Ce fel de ulei de nucă de cocos are cele mai bune rezultate?

Pentru glanda tiroidă cel mai bun ulei de cocos este cel extra-virgin.

Cum pot să includ uleiul de cocos în dieta zilnică?

Puteți adăuga ulei de nucă de cocos extra virgin în cafea, lapte încălzit sau în ceai fierbinte. De asemenea, folosiți-l la prepararea meselor. Puteți să-l adăugați în shake sau smoothies. Puteți, de asemenea, să-l adăugați la supe și / sau la salate.

*** Acest articol  nu este menit să înlocuiască sfatul medicului avizat. Pentru orice tratament sau regim alimentar prescris consultați întotdeauna sfatul medicului specialist.***

0 Comments

Leave a reply