7 motive uimitoare de ce uleiul de nucă de cocos este cel mai bun ulei de mesaj

7 motive uimitoare de ce uleiul de nucă de cocos este cel mai bun ulei de mesaj
decembrie 3, 2018 Sabina

Masajul cu ulei de nucă de cocos este un cadou minunat din partea naturii pentru pielea noastră. Atât masajul cât și uleiul de nucă de cocos joacă un rol deosebit  în viața noastră.

Să încep întâi cu masajul.

Masajul joacă un rol important atunci când vine vorba despre sănătate. De mii de ani, în întreaga lume, și în special în India, mamele obișnuiesc să își maseze copii cu acest ulei, pentru a avea o piele hidratată și strălucitoare, fiind sănătos pentru pielea copilașului. Uleiul de cocos nu este doar pentru copii, ci pentru întreaga familie, contribuind la o mai bună stare de sănătate.

În ultimul secol s-a dezvoltat o întreagă industrie a masajului și a spa-ului, unde te poți bucura de un masaj de relaxare sau orice alt tip de masaj. Oamenii sunt dispuși să cheltuiască sume mari de bani pentru a se bucura de un masaj ayurvedic în centrele din Kerela din India sau în alte centre ce folosesc ca produse de bază uleiul de cocos și plante medicinale.

Descoperă uleiul de cocos VivaCoco

Acum te poți bucura chiar la tine acasă de experința unui masaj ayurvedic cu ulei de cocos, întrucât uleiul de cocos VivaCoco 100% natural, calitate premium,presat la rece este importat chiar din Kerela, India.

Dar totuși de ce este masajul atât de sănătos? Ei bine, în timpul unui masaj, atunci când pielea este unsă cu ulei, mușchii sunt supuși unei presiuni ușoare, fiind stimulată circulația sângelui și chiar mușchii în sine.  O bună circulație a sângelui contribuie la o mai bună oxigenare a țesuturilor, ajutând astfel și la creșterea ratei de metabolizare. În plus, uleiul de cocos ce pătrunde pielea, o menține moale, netedă și hidratată. În contact cu pielea și cu lumina soarelui, uleiul de cocos ajută și la formarea vitaminei D.

Pe scurt, cam acestea sunt motivele pentru care masajul este important pentru sănătatea noastră.

Însă de ce uleiul de nucă de cocos este un ulei ideal de masaj?

Când masajul singur are atât de multe efecte benefice pentru organism, imaginați-vă ce efecte poate avea atunci când adăugăm și ulei de cocos.

În primul rând, concentrația ridicată de acizi grași cu lanț mediu (grăsimi saturate) face din acest ulei unul foarte sustenabil. Dacă masați cu ulei de cocos pe piele și îl lăsați timp de câteva ore, nu trebuie să vă faceți griji că vă va afecta piela sau veți avea risc de infecții. Unde mai pui că intră foarte bine în piele și lasă un miros extrem de exotic?!

În al doilea rând, prezența agenților antimicrobieni puternici din acidul capric și din acidul lauric nu permit microbilor să vă irite pielea.

În al treilea rând, compoziția unui astfel de ulei stabil, bogat în grăsimi saturate, nu permite eliminarea umezelii din piele, protejând-o de uscare și crăpare.

În al patrulea rând, uleiul de nucă de cocos este bogat în vitamina E – ceea ce îl face cel mai bun prieten al pielii. Păstrează pielea întinerită și sănătoasă.

În al cincilea rând, masajul cu ulei de cocos prin cantitatea de antioxidanți dă un aspect tânăr pielii, chiar și celor mai înaintați în vârstă. Acești antioxidanți protejează pielea în procesul de îmbătrânire, de uscaee și decolorare.

În al șaselea rând, uleiul de cocos penetrează pielea foarte ușor în timp ce este masată și poate fi folosit în combinație cu extracte din plante, uleiuri esențiale sau medicamente.

Și nu în ultimul rând, aroma uleiului de cocos este de neegalat. Este atât de liniștitoare și  ne menține fresh întreaga zi.

O mică filă de istorie

Uleiul de cocos este utilizat ca ulei de masaj de secole, mai ales în zonele de coastă a Indiei și în subcontinentul indian, Filipine, Indonezia, Java, Sri Lanka și unele țări din America Latină. În India veți avea ocazia să observați că mulți oameni trecuți de vârsta de șaizeci de ani au o piele strălucitoare, netedă și hidratată. Acest lucru se datorează uleiului de cocos ce este folosit din copilărie și pe tot parcursul vieții.

Acum, în întreaga lume, pe măsură ce oamenii descoperă beneficiile uleiului de cocos, cererea pentru acest ulei este în creștere. Acum că ați aflat despre beneficiile masajului cu ulei de cocos, nu vă rămâne decât să îl încercați și să vă convingeți singuri de rezultate.

0 Comments

Leave a reply