9 întrebuințări ale uleiului de cocos în uzul casnic

9 întrebuințări ale uleiului de cocos în uzul casnic
ianuarie 30, 2020 Sabina

Descoperă câteva întrebuințări mai puțin cunoscute ale uleiului de cocos în uzul casnic

Uleiul de cocos este un produs care se bucură de o popularitate uimitoare. Este un produs minune atât în rutina de beauty, dar și în contexte de uz intern. Dar oare cunoști toate modurile în care poți folosi uleiul de cocos? Permite-mi să-ți dezvălui secretele uleiului de cocos pentru a știi să te bucuri de toate beneficiile lui.

Motivul principal pentru care uleiul de cocos este atât de popular este versatilitatea acestuia. Cu alte cuvinte, faptul că uleiul poate fi folosit atât în bucătărie, în rutina de beauty și îngrijire, dar și în medicație îl face să fie foarte îndrăgit. Este incredibil cum un singur produs îți poate fi util în atâtea momente din zi. Uleiul de cocos este sănătos și recomandat atât pentru uz extern, cât și intern.

Specialiștii recomandă folosirea uleiului de cocos în cafeaua de dimineață, în rutina de îngrijire a tenului, în tratamentele contra celulitei s.a.m.d.

Citește și 6 motive ca sa adaugi ulei de cocos in cafeaua de dimineata

Însă, acestea sunt întrebuințări ale uleiului de cocos cunoscute mai tuturor. Astăzi, însă, vreau să-ți dezvălui alte 9 utilizări ale uleiului de cocos, un ulei aromat și cremos.

9 întrebuințări mai puțin cunoscute ale uleiului de cocos

Îți poți achiziționa ulei de cocos de aici: Shop

1.Uleiul de cocos îți poate fi de folos în curățarea eficientă a băii

Probabil că, la fel ca toata lumea, atunci când îți cureți baia, te folosești de tot felul de produse chimice din comerț. Află că poți renunța la toate acestea, alegând în schimb, uleiul de cocos. Acesta este foarte eficient în curățarea și înlăturarea pietrei, calcarului, grăsimii și petelor din baie. Ba chiar nici mucegaiul nu ține piept uleiului de cocos, combinat cu apa minerală.

2. Înlătură etichetele folosindu-te de uleiul de cocos 

De câte ori nu ți-a dat bătăi de cap o etichetă nărăvașă, care nu a vrut nici în ruptul capului să se desprindă? De multe ori, sunt convins! Ei bine, am o soluție super rapidă pentru tine. Ai ghicit- uleiul de cocos!

Să-ți spun cum procedezi. Acoperă eticheta în ulei de cocos și așteaptă să se înmoaie. Odată ce s-a înmuiat, șterge ușor. Eticheta se va înlătura imediat, fără a rămâne reziduuri lipicioase.

3. Uleiul de cocos este util și în înlăturarea gumei lipite

La fel ca și etichetele nărăvașe sunt și gumele lipite în par. Toată lumea spune că o guma prinsă-n păr este un adevărat coșmar, mai ales ca riști să te tunzi, dacă nu reușești s-o înlături.

Am pentru tine un secret, însă. Folosește uleiul de cocos pentru a înlătura cu ușurință guma de mestecat din păr. Pune uleiul pe gumă, așteaptă să acționeze câteva minute, după care începe să îndepărtezi guma de mestecat cu răbdare.

4.Vrei un machiaj mai intens? Folosește-te de uleiul de cocos

Deja știm că uleiul de cocos este extrem de eficient în rutina de îngrijire a tenului și nu numai. În schimb, sunt aproape convins că nu știai că uleiul de cocos poate fi folosit și pentru accentuarea make-up-ului.

Citește și Tratamente cu ulei de cocos pentru un ten perfect

Accentuându-ți make-up-ul cu puțin ulei de cocos, vei obține acel look wet, lucios, care este foarte la modă.

5. Uleiul de cocos este util și în întreținerea pantofilor

Ai o pereche de pantofi la care ții foarte mult? Atunci, cu siguranță investești niște bani și în produsele de îngrijire a acestora. În ceea ce privește lustruirea pantofilor preferați, te sfătuiesc să renunți la produsele din comerț și să alegi uleiul de cocos, în schimb.  Pe lângă că conferă luciu pielii naturale, uleiul de cocos ajută foarte mult și în păstrarea în stare bună a pantofilor.

6. Renunță la deodorantele toxice, alege uleiul de cocos!!!

Folosești deodorant? Știai că acesta este, de fapt, plin de chimicale toxice, care dăunează pielii tale? Îți recomand o alternativă 100% sănătoasă și 100% naturală. Încearcă uleiul de cocos! Aplica ulei de cocos în zona axilei și astfel te vei ține departe de iritații, și, în plus, uleiul va acționa ca antibacterian și antifungic.

7. Folosește-l ca remediu împotriva arsurilor

Cu toții știm că atunci când ne ardem, recomandat este să aplicam ulei peste arsură. Cel mai bun ulei pentru asta este uleiul de cocos. Acesta are un efect calmant  uluitor și, în plus, ajută și la prevenirea infecțiilor, grăbind, în același timp și vindecarea.

8. Prelungește viata ouălor cu ajutorul uleiului de cocos

Știai că folosindu-te de uleiul de cocos poți prelungi durata de viată a ouălor? Ei bine, da! Uleiul de cocos închide porii ouălor. Și astfel, se prelungește durata de viață a acestora. Pentru a te bucura de această utilitate a uleiului de cocos, tot ce trebuie să faci este să ungi ouăle cu ulei și gata, astfel oxigenul nu va penetra coaja.

9. Folosește uleiul de cocos în lupta cu candida

Ai candida? Atunci, uleiul de cocos îți este foarte util! În compoziția acestui ulei găsim acid caprilic, care are un rolantimicrobian. Tot ce trebuie să faci este fie să aplici ulei pe zona afectată, fie să consumi zilnic o linguriță de ulei de cocos.

Citește și Scapă de candida folosind ulei de cocos

Acestea sunt 9 întrebuințări mai puțin cunoscute ale uleiului de cocos. Cunoști și altele? Te invit să le împărtășești cu noi în secțiunea de comentarii.

0 Comments

Leave a reply