9 utilizări incredibile ale uleiului de nucă de cocos pentru bebeluși

9 utilizări incredibile ale uleiului de nucă de cocos pentru bebeluși
septembrie 4, 2018 Sabina

Știai că uleiul de nucă de cocos este folosit în compoziția uleiurilor pentru bebeluși datorită proprietăților antibacteriene?

Pielea bebelușilor este extrem de sensibilă și orice mică erupție trebuie tratată cu atenție. Prin urmare, trebuie să acordăm o atenție deosebită produselor pe care le folosim pe pielea bebelușilor noștri. Dacă vă faceți griji cu privire la substanțele chimice și ingredientele utilizate în produsele cumpărate de la magazin, puteți lua în calcul și alternativa produselor naturale. Produsele naturale sunt blânde în contact pielea micului tău îngeraș, și în plus sunt mai puțin costisitoare.

Shop

Uleiul de nucă de cocos este unul dintre produsele naturale benefice. Acest supra-aliment este atât de puternic încât poate trata aproape orice. De ce să nu profitați de magia sa?

Utilizari ale uleiului de cocos pentru bebelusi, copii si mamici

Uleiul de cocos cuprinde o listă mare cu beneficii asupra sănătății datorită proprietăților sale antiinflamatorii, antioxidante și antibacteriene. Este, fără îndoială, cel mai hrănitor ulei pe care îl puteți folosi pe pielea bebelușului. Cele mai multe creme și loțiuni sunt concepute pentru a vindeca țesuturile externe, în timp ce uleiul de nucă de cocos are beneficii mai profunde, care durează mai mult timp. Structura moleculară a uleiului de nucă de cocos permite o absorbție ușoară pe piele. Iată câteva modalități de utilizare a uleiului de nucă de cocos pe copil:

  1. Crusta de lapte

Dermatita seboreică infantilă – cunoscută și sub denumirea de crustă de lapte – este afecțiune a pielii foarte des întâlnită la nou-născuți. Aceasta apare mai ales pe scalpul bebelușului (se manifestă prin cruste aspre, grase sau uscate, de culoare alb-gălbui) și nu reprezintă un pericol pentru sănătate. Această afecțiune mai poate fi observată în jurul sprâncenelor, urechilor și la subraț.  În această situație, uleiul de nucă de cocos poate face minuni.

Cum folosim uleiul de nucă de cocos în cazul crustei de lapte?

  • Masați cu ulei de nucă de cocos zona scalpului afectată
  • Lăsați să acționeze timp de 20 de minute și apoi curățații fulgii cu un pieptene special pentru bebeluși cu perii foarte moi
  • După ce ați curățat crusta, clătiți scalpul micuțului îngeraș cu apă călduță

 

  1. Eczemă

Eczemele la bebeluși constituie o problemă tot mai des întâlnită, manifestându-se și fiind cunoscută și ca dermatită atopică.  Eczemele reprezintă o iritație cronică a pielii și apar de obicei în primii cinci ani de viață, în special în primele șase luni de viață și durează până în adolescență ( în unele cazuri persistă și la maturitate).  Iritațiile tind să apară și să dispară, fiind perioade în care pielea pare ușor afectată sau chiar chiar normală, alternate cu perioade de manifestări severe care pot deveni incomode pentru copil și pot duce chiar la infecții în cazul în care copilul zgârie zonele uscate. Utilizați uleiul de cocos ca un agent hidratant[1].

Cum folosim uleiul de nucă de cocos în cazul eczemei?

  • Masați pielea bebelușului cu ulei de nucă de cocos înainte sau după baie de dinainte de culcare pentru a oferi o umiditate și o hidratare adecvată a pielii
  • Cu masaj regulat cu ulei de cocos, eczema bebelușului tău va dispărea treptat.
  1. Roșeața provocată de scutece

În cele mai multe cazuri, o parte din pielea acoperită de scutece, cel mai adesea zona genitală, pliurile coapselor și fesele – vor apărea roșii și pufoase ca rezultat al frecăturii de la scutece sau a prea mult timp petrecut într-un scutec umed sau murdar. Iritația de la scutesc poate cauza dermatita de contact, o zonă roșiatică plată. Uneori chimicalele sau esențialele dintr-un scutec de unică folosință pot irita pielea copilului și pot produce de asemea o zonă roșie aplatizată.

Uleiul de nucă de cocos hrănește și tratează pielea iritată, prevenind iritarea ulterioară. 

Cum folosim uleiul de nucă de cocos în cazul roșeții provocată de scutece?

  • Aplicați un strat de ulei de nucă de cocos pe zona acoperită de scutecel după fiecare băiță zilnică și alternați frecvent cu momentul schimbării scutecului
  • Asigurați-vă că faceți masaj în zona inghinală și mai ales în pliurile pielii unde apare erupția
  • Proprietatea hidratantă a uleiului de nucă de cocos va ajuta la tratarea erupției cutanate, iar proprietățile antibacteriene vor împiedica apariția ulterioară a acestora.
  1. Păr neted

Când bebelușul se naște, părul poate fi moale și mătăsos, dar, uneori poate dezvolta un păr uscat și care se încurcă, ceea ce face dificil procesul de pieptănare. Utilizați ulei de cocos pentru a obține un păr neted și ușor de pieptănat.

Cum să folosești uleiul de nucă de cocos pentru ca bebelușul tău să aibă un păr neted?

  • Umeziți părul bebelușului în timpul perioadei de baie și aplicați uniform o cantitate mică de ulei de nucă de cocos pe păr.
  • Alternativ puteți masa cu ulei de nucă de cocos părul copilului de seara și îl spălați dimineața.
  1. Buze uscate și crăpate

Bebelușii au pielea sensibilă și poate fi afectată de temperatură. Pe măsură ce pielea bebelușului prezintă riscul de uscare mai rapidă decât a ta, există și șansa ca buzele sale să se usuce și, ca rezultat, să crape. Buzele crăpate și uscate pot fi o problemă îngrozitoare pentru micuțul bebeluș, mai ales pentru că îngreunează  alăptarea. De asemenea, acesta poate încerca în mod constant să-și lingă buzele pentru a diminua durerea, lucru ce le poate usca ulterior.

Cum să folosești ulei de nuca de cocos pentru buzele uscate si crăpate ale bebelușului?

  • Ia un disc demachiant sau o bucățică de fașă curată și sterilizată, și înmoaie-o într-o cantitate mică de ulei de nucă de cocos. Aplică uleiul pe buzele copilului, dar și în jurul lor. De asemenea, poți utiliza degetul mic pentru a aplica uleiul uniform în jurul buzelor bebelușului.
  • Asigură-te că nu aplici presiune, deoarece poate duce la durere și poate cauza mai mult disconfort bebelușului.
  1. Mușcături de insecte

Copiii sunt mai predispuși la mușcături de insecte decât adulții, pentru că în primul rând, nu sunt în măsură să se ferească de ele. De asemenea, bebelușii au pielea sensibilă, iar zona poate deveni foarte rapid roșie, poate duce la umflături și se poate transforma de asemenea într-o infecție.

Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii naturale. Daca îl folosiți pentru tratarea mușcăturilor de insecte ale bebelușului, acesta va reduce riscul unei infecții și va ajuta, de asemenea, la reducerea umflăturii.

Cum să utilizați uleiul de nucă de cocos pentru zona pișcată/mușcată de insectă?

  • Luați uleiul de nucă de cocos în mâini și frecați-l între palme pentru a-l încălzi. Aplicați-l ușor pe pielea bebelușului/copilului, unde este vizibilă mușcătura insectelor. Asigurați-vă că nu frecați prea tare, deoarece poate provoca mai multă durere și disconfort.
  • Aplicați uleiul de nucă de cocos și lăsați-l până la următoarea băiță. Veți observa în curând o îmbunătățire a umflăturii și înroșirii.
  1. Produse cosmetice naturale

În ultima vreme din ce în ce mai multe mămici sunt preocupate de modalități prin care pot limita expunerea bebelușilor la substanțele chimice prezente în produsele cosmetice de folosință zilnică.

Din păcate, majoritatea produselor cosmetice pentru bebeluși conțin substanțe chimice în diverse concentrații care, pe timp îndelungat, pot dăuna sănătății copiilor. Oricât s-ar lăudă producătorii că săpunul, crema sau uleiul de corp pentru bebeluși este natural, etichetele îi dau de gol: majoritatea conțin parfumuri și coloranți sintetici, substanțe petrochimice și alte chimicale cu denumiri complicate.

Soluția cea mai la îndemână pentru tine și copiii tăi este să începi să prepari chiar tu produsele cosmetice cu ajutorul câtorva ingrediente naturale. Unele dintre ingrediente ți se vor părea puțin cam scumpe, însă beneficiile sunt neprețuite.

Unul dintre produsele cosmetice folosite în rutina zilnică de îngrijire a bebelușului este, fără îndoială, uleiul de corp. Aplicat dupa fiecare baie, acesta trebuie să asigure hidratarea pielii bebelușului tău, dar și să fie cât mai delicat. Acesta este unul dintre produsele pe care toate mămicile îl pot prepara în casa cu puțină răbdare și cheltuială minimă.

Ingrediente:

  • 250 ml. ulei bază (ulei de cocos) Shop
  • 2 linguri pline de plante (mușețel, lavandă sau gălbenele): poți alege plante proaspete sau chiar uscate, o singură plantă sau le poți amesteca.

Mod de preparare:

Încălzește uleiul la foc mic, într-un vas emailat. Dacă folosești ulei de cocos (care este solid), încălzește-l până când se topește în întregime. Adaugă plantele și lasă amestecul să fiarbă la foc foarte mic timp de 20 de minute. Oprește focul și lasă uleiul să se răcească puțin, apoi strecoară-l prin tifon. Pune uleiul astfel obținut într-o cutie cu capac (deoarece se va solidifica).

  1. Acneea la bebeluși

Cauzele acneei la bebeluși nu au fost identificate, chiar dacă este o condiție comună a pielii. Acneea bebelușilor este definită ca niște mici pete roșii sau coșuri care se dezvoltă pe față sau pe corp. De obicei, acneea va trece de la sine, chiar și fără tratament. Această condiție nu trebuie confundată cu milia, care prezintă mici umflături albe pe față – deoarece milia nu are lagatură cu acneea bebelușului.

Bebelușii pot dezvolta acnee pe toată fața, dar este mai frecventă pe obraji și chiar pe spate.

Acneea poate deveni mai pronunțată dacă bebelușul este agitat sau plânge. Țesăturile groase pot, de asemenea, să irite acneea, la fel ca și saliva care stă prea mult pe față.

Cum folosim ulei de nucă de cocos pentru acneea bebelușului?
  • Luați puțin ulei de nucă de cocos în palme și frecati ușor cu degetul pentru a-l încălzi. Aplicați-l acum pe acneea bebelușului și lăsați-l să acționeze un timp, până intră în piele. Puteți spăla mai târziu cu apă caldă sau nu.
  1. Candidoza bucală

Candida bucală sau orofaringiana este o infecție des întalnită la bebeluși și se manifestă ca o erupție cutanată. Aceasta poate apărea în interiorul gurii, în zona scutecului sau pe alte părți ale corpului, care sunt umede, cum ar fi zonele din jurul gurii. Candidoza bucală poate arata ca petele de lapte și afectează mai ales nou-născuții.

Cum să utilizați uleiul de nucă de cocos pentru tratarea candidozei bucale?

  • Dacă bebelușul suferă de această afecțiune în timpul alăptării, puteți bea o lingură de ulei de nucă de cocos în fiecare zi pentru a vă ajuta copilul să beneficieze de acesta din laptele matern.
  • Luați puțin ulei de nucă de cocos și frecați-l între degete pentru a fi cald. Apoi, aplicați un pic pe și în jurul sfârcurilor chiar înainte de a vă alăpta copilul. Pe măsură ce bebelușul începe să sugă, uleiul de nucă de cocos pe care l-ați pus pe sfârcuri va intra în gura bebelușului.

Notă: Vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă este bine să oferiți ulei de nucă de cocos copilului. Odată ce medicul vă dă un răspuns, puteți aplica un pic de ulei de nucă de cocos în gura bebelușului pentru a reduce starea și pentru a preveni reapariția acestuia.

 

[1] https://nationaleczema.org/eczema-matters/

5 Comments

  1. Lavinia 7 ani ago

    Wow este un articol plin de informatii benefice si interesante!❤️

    • Author
      Sabina 6 ani ago

      Îți mulțumim frumos pentru aprecieri! :*

  2. Hello there, I discovered your website by means of Google even as looking for a comparable
    topic, your website came up, it appears to be like
    good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

    Hello there, simply was aware of your blog via Google,
    and located that it is really informative. I am going
    to watch out for brussels. I will appreciate if you happen to continue this in future.
    Lots of folks shall be benefited out of your writing.
    Cheers!

    • Author
      Sabina 6 ani ago

      Hello dear!

      Thank you so much for your appreciation!

  3. Excellent way of telling, and nice paragraph to obtain information regarding my presentation subject matter,
    which i am going to present in college.

Leave a reply