Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de cocos

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de cocos
septembrie 6, 2018 Sabina

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de cocos includ îngrijirea parului, îngrijirea pielii, relaxare, reducerea nivelului de colesterol, pierderea in greutate, este stimulent al sistemului imunitar, imbunatateste digestia si regleaza metabolismul. Este benefic, de asemenea, in tratarea bolilor renale, a bolilor cardiace, hipertensiunii arteriale, a diabetului zaharat, HIV, si chiar a diverselor tipuri de cancer, ajuta la îmbunatatirea calitatii dentare si a rezistentei osoase. Aceste beneficii ale uleiului de cocos pot fi atribuite prezentei in compozitia sa a acidului lauric, acidului capric si acidului caprilic, precum si proprietatilor antimicrobiene, antioxidante, anti-fungice, antibacteriene si calmante.

Ingrijirea parului:

Ulei de nuca de cocos este una dintre cele mai bune substante nutritive naturale pentru parul tau. El ajuta la cresterea sanatoasa a parului si ii ofer o calitate si o stralucire deosebita. De asemenea, este extrem de eficient în reducerea pierderii de proteine ​​care poate duce la alterarea calitatii parului.

Uleiul de cocos este folosit pe scara larga în subcontinentul indian pentru îngrijirea parului. Majoritatea oamenilor din aceste tari aplica ulei de cocos pe parul lor în fiecare zi dupa baie sau dus. Este un balsam excelent si ajuta procesul de regenerare a parului. Ofera, de asemenea, proteinele ​​esentiale necesare pentru hranirea si vindecarea parului deteriorat. Studiile indica faptul ca uleiul de cocos asigura o mai buna protecție a parului la daune cauzate de oboseala, mediul extern, tratamente cosmetice neadecvate, etc.

Prin masarea regulata a scalpului cu ulei de cocos, va puteti asigura ca pielea capului este eliberata de matreata, chiar daca aceasta este cronic uscata. De asemenea, ajuta la protectia parului si scalpului de paduchi si ouale acestora.

Prin urmare, uleiul de nuca de cocos este optim a fi folosit ca ulei de ingrijire a parului si este utilizat la scara mare in fabricarea diferitelor produse cosmetice impotriva matretii.

Prevenirea si combaterea bolilor de inima:

Exista o conceptie gresita, raspandita printre multi oameni conform careia uleiul de cocos nu este bun pentru sanatatea inimii. Aceasta falsa parere se datoreaza faptului ca uleiul de cocos contine o cantitate mare de grasimi saturate.   În realitate, uleiul de nuca de cocos este benefic pentru inima. Acesta contine acid lauric in proportie de aproximativ 50%, ceea ce ajuta activ la prevenirea diverselor probleme cardiace, cum ar fi un nivel ridicat de colesterol si a hipertensiunii arteriale. Grasimile saturate prezente in uleiul de nuca de cocos nu sunt daunatoare precum cele gasite de obicei in alte uleiuri vegetale. Uleiul de cocos nu duce la cresterea nivelului de LDL, reduce riscul de deteriorare a arterelor si, prin urmare, ajuta la prevenirea aterosclerozei.

Ingrijirea pielii:

Uleiul de nuca de cocos este un excelent ulei de masaj. Acesta actioneaza ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata. Beneficiile uleiului de cocos pentru piele sunt comparabile cu cele ale uleiurilor minerale. Din fericire, spre deosebire de uleiul mineral, nu exista nici o sansa de a avea efecte secundare adverse asupra pielii. Prin urmare, uleiul de cocos este o solutie sigura pentru prevenirea uscarii si descuamarii pielii. Ajuta la tratarea diferitelor afectiuni dermatologice, inclusiv psoriazis, dermatita, eczeme si alte infectii ale pielii. Din acest motiv, uleiul de cocos reprezinta ingredientul de baza pentru diverse produse de îngrijire a corpului cum ar fi sapunuri, lotiuni sau creme si care sunt des utilizate pentru îngrijirea pielii. Uleiul de cocos, de asemenea, ajuta la prevenirea imbatranirii premature si este benefic impotriva bolilor degenerative datorita proprietatilor sale antioxidante cunoscute.

Slabire:

Uleiul de nuca de cocos este foarte util pentru pierderea surplusului de greutate. Acesta contine acizi grasi cu catena scurta si medie care ajuta la eliminarea greutatii excesive. De asemenea, este usor de digerat si ajuta la functionarea sanatoasa a sistemului endocrin si tiroidian. Mai mult, aceasta creste rata metabolismului prin eliminarea stresului asupra pancreasului, arderea grasimilor fiind astfel imbunatatita, fapt care ajuta oamenii obezi si supraponderali in pierderea de greutate. Tocmai de aceea persoanele care locuiesc în zonele tropicale, care folosesc ulei de cocos în fiecare zi ca ulei de gatit, nu sunt în mod normal, obezi sau supraponderali.

Imunitate:

Uleiul de nuca de cocos este de asemenea bun pentru sistemul imunitar. Acesta intareste sistemul imunitar deoarece contine lipide antimicrobiene, acid lauric, acid capric si acid caprilic, care au proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale. Organismul uman transforma acidul lauric în monolaurina iar cercetarile au sustinut ca reprezinta o modalitate eficienta de a lupta cu virusi si bacterii care cauzeaza boli cum ar fi herpes, gripa, citomegalovirusi si chiar HIV. Uleiul de cocos ajuta în lupta împotriva bacteriilor daunatoare cum ar fi Listeria monocytogenes, helicobacter pylori si a protozoarelor, cum ar fi Giardia lamblia.

Digestie:

Beneficiile uleiului de cocos pentru sistemul digestiv apar în primul rand datorita folosirii acestuia ca ulei de gatit. Uleiul de cocos ajuta la îmbunatatirea sistemului digestiv si previne astfel diverse afectiuni ale stomacului si problemele legate de digestie, inclusiv sindromul de colon iritabil. Grasimile saturate prezente in uleiul de cocos au proprietati antimicrobiene si ajuta in lupta cu diferite bacterii, fungi si paraziti care pot provoca indigestie. Uleiul de nuca de cocos, de asemenea, ajuta la absorbtia de alte elemente nutritive cum ar fi vitamine, minerale si aminoacizi.

0 Comments

Leave a reply