Cafea cu ulei de cocos. Delicios de sănătos

Cafea cu ulei de cocos. Delicios de sănătos
iulie 2, 2018 Sabina

Pare ciudat, dar uleiul de cocos în cafea este delicios. O spun toți cei care au încercat. În plus, uleiul de cocos dă multă putere organismului prin aportul de energie, sprijinindu-l în lupta cu microbii cei mai puternici.

Efectele benefice asupra sănătății organismului, pe lângă gustul deosebit, a fost demonstrat în urma unor studii făcute pe voluntari, care au consumat zilnic ulei de nucă de cocos. În primul rând, s-a observat reducerea rapidă a greutății corporale.

3 motive pentru a adăuga ulei de cocos în cafea

1. Crește energia

Uleiul de cocos este format din trigliceride cu catenă medie (TCM) care sunt mai rapid absorbite de organism și sunt rapid metabolizate drept combustibil (nu sunt stocate sub formă de grasime).

2. Accelerează metabolismul

TCM din uleiul de cocos provoacă o conversie metabolică accelerată. Astfel, în loc să fie depozitate sub formă de grasime, caloriile conținute în TCM sunt convertite foarte eficient în „combustibil” pentru utilizare imediată de către organism.

Cercetătorii au grupat, în cadrul unui studiu, 40 de femei voluntare, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, care sufereau de obezitate abdominală. După o perioadă de 12 săptămâni, femeilor li s-a dat un supliment alimentar de zi cu zi care cuprindea 30 de mililitri fie de ulei de soia, fie de ulei de nucă de cocos. La sfârșitul studiului de 12 săptămâni, cercetătorii au descoperit că femeile care au primit uleiul de nucă de cocos au cunoscut o reducere semnificativă atât a Indexului de Masă Corporală (IMC), cât și a circumferinței taliei, precum și o creștere a lipoproteinelor de densitate mare (colesterolul „bun”). Aceste rezultate nu s-au regăsit în grupul căruia i s-a dat ulei de soia. „Se pare ca suplimentarea dietetică cu ulei de cocos nu produce dislipidemie și pare să producă o reducere a obezității abdominale”, spun cercetătorii.

3. Stimulează sistemul imunitar

Aproape 50% din acizii grași din uleiul de cocos sunt acid lauric (cunoscut ca grăsime sănătoasă, ce se găsește în laptele matern). Acidul lauric are putere prin proprietățile antimicrobiene. Conform WebMD, acidul lauric este utilizat pentru tratarea infecțiilor virale, inclusiv a gripei, gripei porcine, gripei aviare, răcelii, febrei buboase, leziunilor herpetice, și a herpesului genital, provocate de virusul herpes simplex (HSV), a verucilor genitale determinate de papilomavirusul uman (HPV) și a HIV / SIDA. De asemenea, este utilizat pentru prevenirea transmiterii HIV de la mame la copii.

Acum, că știți cât de uimitor este uleiul de nucă de cocos pentru sănătatea voastră, iată cum se face cafeaua cu un gust fabulos.

0 Comments

Leave a reply