Uleiul de cocos este un cadou oferit de natură omenirii. Această esenţă pură obţinută prin presarea la rece a nucilor de cocos poate fi întrebuinţată în numeroase moduri, este ideal pentru gătit, poate fi transformat în tratament pentru piele şi păr, dar poate fi utilizat și ca adjuvant în tratarea unor afecţiuni ale sistemului digestiv şi chiar pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Remediile naturale cu cocos au fost utilizate de mii de ani în culturile orientale, efectele curative şi beneficiile uleiului de cocos nu sunt contestate, iar studiile medicale de specialitate au dovedit aceste aspecte. A introduce uleiul de cocos în alimentaţie şi în rutina zilnică de îngrijire, denotă grijă pentru persoana proprie. În următoarele rânduri puteţi afla cum poate fi utilizat acest preparat şi care sunt efectele minunate dovedite, în urma cercetărilor minuţioase facute de specialiști.
Uleiul de cocos în bucătărie
Tot mai mulţi oameni au ales să folosească ulei de cocos, în detrimentul altor produse similare. Cantitatea mare de aminoacizi, vitamine, minerale şi polifenoli susţin buna funcţionare a sistemului digestiv, a circulaţiei şi a activităţilor cognitive. Folosit ca ingredient principal în prepararea prăjiturilor şi a gustărilor oferă o aromă elegantă şi multe beneficii pentru sănătate. Bombonele şi dulciurile care au în compoziţie ulei de cocos sunt mai sănătoase pentru copii.
Este mai gustos şi mai aromat faţă de uleiul de floarea soarelui, pe care îl poate înlocui cu succes. Poate fi folosit pentru a completa preparatele principale, salatele uşoare, smoothie-urile şi sosurile elegante, nu modifică gustul alimentelor ci intensifică aromele şi le învăluie cu o delicateţe aparte.
Uleiul de cocos, remediu natural pentru organism
Cel mai eficient şi mai bun produs pentru tratarea unor afecţiuni sau a unor stări de sănătate este uleiul de cocos virgin, obţinut prin presarea la rece. Este bogat în elemente active care susţin buna funcţionare a organismului. Trebuie ştiut că o lingură de ulei consumată dimineaţa înainte de masă, ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, vitaminizează organismul şi îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare. Astfel consumat este tratament pentru obezitate. Uleiul de cocos are în compoziţie cantităţi mari de antioxidanţi care înteţesc arderile metabolice la nivel celular, grăsimile sunt transformate în energie şi astfel surplusul de kilograme este eliminat.
Cei ce aleg să folosească ulei de cocos sunt mai puţin predispuşi să dezvolte boli degenerative – Alzheimer şi Parkinson, diabet de tip II, boli ale aparatului cardio- vascular.
Uleiul de cocos acţionează asupra stimulilor nervoşi, inhibă pofta de mâncare şi induce senzaţie de saţietate şi de aceea este folosit ca adjuvant în curele de slăbit.
Susţine buna funcţionare a ficatului, a sistemului digestiv şi a tranzitului intestinal, ajutând la menţinerea echilibrului în organism chiar şi în sezonul rece.
Uleiul virgin de cocos este un agent antifungic puternic, este folosit pentru tratarea candidozei, a infecţiilor pielii şi unghiilor provocate de ciuperci.
Uleiul de cocos în cosmetică
Acesta este un ingredient principal în numeroase creme şi loţiuni cosmetice. Efectele nutritive, vitaminizante nu pot fi ignorate. Folosit ca atare, uleiul de cocos este un adevărat tratament, oferă pielii aspect sănătos si poate fi introdus în rutina zilnică pentru îndepărtarea produselor cosmetice. Demachierea cu ulei de cocos oferă un plus de fermitate ţesuturilor periferice.
Masajul cu ulei de cocos este relaxant, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină periferică şi lăsa pielea netedă, catifelată, corect hrănită. Acest preparat creşte elasticitatea şi fermitatea pielii şi previne îmbătrânirea prematură, în plus oferă protecţie împotriva radiaţiilor solare. Măştile cu ulei de cocos sunt extrem de eficiente pentru pacienţii care suferă de ten obosit, ten sensibil uşor iritant.
Remediile naturale cu cocos au efecte deosebite în tratarea alopeciei, rădăcinile părului sunt mai bine hrănite iar firele devin mai rezistente şi fenomenul de cădere a părului este redus, în plus podoaba capilară capătă aspect strălucitor, natural şi sănătos.
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.