Cea mai bună mască de păr cu ulei de cocos

Cea mai bună mască de păr cu ulei de cocos
octombrie 4, 2019 Sabina

Masca de păr cu ulei de nucă de cocos este folosită de secole. Are puterea de a face părul puternic și strălucitor, dar și multe alte avantaje  pe care le vei descoperi pe parcursul articolului.

Cine nu își dorește un păr neted, mătăsos, ușor de aranjat cu aspect de proaspăt ieșit de la coafor?!

Uleiul de nucă de cocos este bogat în proprietăți anti-bacteriene și anti-microbiene, acid lauric și acizi grași cu lanț mediu care fac părul puternic, îmbunătățește starea scalpului, îndepărtează mătreața și ajută la creșterea părului.

Fiind bogat în antioxidanți, uleiul de cocos oferă nutriția esențială firelor de păr. Antioxidanții precum Vitamina E și Vitamina K ajută la repararea și construcția țesutului sănătos a firului de păr. Atunci când aplicați ulei de nucă de cocos pe scalp, se reduce inflamația, penetrând până la rădăcina firului de păr, lăsând un păr moale, strălucitor și ușor de aranjat.

Uleiul de cocos conține acid caprilic

Acidul caprilic este un acid gras saturat bun, care are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antiinflamatorii.

Multe studii și cercetări au fost efectuate asupra acidului caprilic găsit în uleiul de nucă de cocos. Studiile arată că acesta are proprietăți antibacteriene și anti-microbiene care ucid bacteriile și microbii care provoacă daune părului și scalpului[1].

Uleiul de nucă de cocos conține acid lauric – principalul nutrient pentru păr

Citește și Ce este acidul lauric?

Acidul lauric este considerat o grăsime saturată „mai sănătoasă”, deoarece este un triglicerid cu lanț mediu (MCT). Ca MCT, acidul lauric este mai ușor absorbit de organism și are o serie de alte beneficii asociate sănătății, pielii și părului. Proteina din firul de păr absoarbe mai ușor acidul lauric din acest tip de ulei, care duce treptat la întărirea șuvițelor de păr și oprește ruperea părului din cauza subțierii.[2]

Alți nutrienți esențiali ai uleiului de nucă de cocos

Acidul capric este un acid gras cu lanț mediu care se găsește în grăsimile saturate. Este abundent în uleiurile tropicale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos. Acidul capric, împreună cu alte trigliceride cu lanț mediu, sunt responsabile pentru beneficiile pentru sănătate atribuite uleiului de nucă de cocos. Acidul capric are proprietăți antivirale și antimicrobiene puternice. Acidul capric este transformat în monocaprină în organism, unde poate ajuta la combaterea virusurilor și bacteriilor[3].

Câteva sfaturi privind utilizarea uleiul de nucă de cocos pe păr

Cantitatea care trebuie aplicată pe păr și scalp

Întotdeauna credem că prea mult din orice este bun. Dacă un pic din ceva ne face bine, nu înseamnă că prea mult se va descurca mai bine. În cazul uleiului de nucă de cocos, o cantitate mică poate fi suficientă pentru firele de păr. Aplicând prea mult ulei de nucă de cocos, există posibilitatea ca acesta să înfunde foliculul de păr, care cu siguranță nu este bun pentru părul sănătos.

Amestecă și cu alte ingrediente!

Puterea uleiului de nucă de cocos crește atunci când este amestecat cu alte ingrediente precum uleiuri esențiale, ulei de ricin, ulei de măsline, ulei de argan, ulei de muștar și multe altele. Compușii diferiți din ingrediente diferite se amestecă între ei și puterea ingredientelor crește și oferă beneficii suplimentare părului nostru. Alte ingrediente minunate sunt mierea, oul, avocado care combinate cu ulei de cocos conferă părului umiditate.

Cum să aplici masca de păr cu ulei de nucă de cocos

 • Masca de păr cu ulei de nucă de cocos pentru creșterea părului

Ingrediente

 • 1-2 linguri de ulei de nucă de cocos extra-virgin (Cumpărați de aici: Shop)
 • 5 picături de ulei esențial de rozmarin

Puneți într-un bol mare apă fierbinte.  Încălziți uleiul de cocos până ajunge în formă lichidă. După ce uleiul de cocos s-a topit, amestecați cu uleiul esențial de rozmarin și apoi aplicați pe păr, oferind un masaj blând timp de 5 -10 minute. Puneți un prosop pe păr și puteți să rămâneți cu această mască de păr peste noapte sau îl puteți spăla după o oră cu un șampon natural.

Uleiul de nucă de cocos cald va deschide mai bine foliculul firului de păr, pătrunzând astfel până la rădăcină. Uleiul de rozmarin este cel mai recomandat pentru creșterea părului și pentru firul subțire de păr. Acestă mască este ideală și pentru cei care se confruntă cu căderea părului în timpul periajului. Aplicați această mască de 2 -3 ori într-o săptămână.

Scalpul nesănătos este motivul principal pentru care părul nu crește. Atât părul, cât și scalpul au nevoie de nutrienți corespunzători.

 • Masca de păr cu ulei de nucă de cocos pentru mătreață

Ingrediente

 • 1-2 linguri de ulei de nucă de cocos virgin (Cumpărați de aici: Shop)
 • 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai
 • 1 lingură suc proaspăt de lămâie

Amestecați uleiul de nucă de cocos cu uleiul esențial de arbore de ceai și sucul proaspăt de lămâie. Aplicați această mască pe scalp, oferind un masaj blând timp de 5 minute. Acoperiți cu un prosop și clătiți cu șampon anti-mătreață organică sau pe bază de plante,după o oră.  Repetați de 2 ori pe săptămână.

O altă mască de păr pentru mătreață poate fi făcută dintr-o lingură de gel de aloe vera cu 1-2 linguri de ulei de nucă de cocos.

Mătreața poate fi o problemă gravă, dacă nu este luată în serios. Se poate datora scalpului uscat, scalpului murdar, utilizării produselor pline de substanțe chimice.

 • Masca de păr cu ulei de nucă de cocos pentru vârfuri despicate

Ingrediente

 • 1-2 linguri de ulei de nucă de cocos extra-virgin (Cumpărați de aici: Shop)
 • 2 ouă
 • 1 lingură miere

Citește și Tratamente cu ulei de cocos pentru un ten perfect

Amestecați ouăle cu uleiul de nucă de cocos. Apoi, adăugați mierea și amestecați până se omogenizează compoziția. Aplicați masca pe păr și stați cu ea 30 -40 de minute, apoi spălați părul cu un șampon organic sau pe bază de plante. Puteți aplica masca cel puțin o dată pe săptămână.

 • Mască de păr cu ulei de nucă de cocos pentru căderea părului

Ingrediente

 • 1-2 linguri de ulei de nucă de cocos extra-virgin (Cumpărați de aici: Shop)
 • 7 picături de ulei esențial de rozmarin
 • 1 lingură suc proaspăt de ghimbir

Din rădăcina de ghimbir proaspăt extrageți sucul și amestecați-l cu uleiul de cocos și uleiul de rozmarin. Amestecați până se omogenizează și aplicați pe scalp. Păstrați masca 20 – 30 de minute și apoi clătiți cu șampon organic sau din plante naturale. Aplicați această mască de 2 -3 ori pe săptămână.

Ghimbirul este excelent pentru căderea părului, deoarece este bogat în potasiu, magneziu și vitamina E, ceea ce îl face cel mai bun pentru a trata problema căderii părului. Uleiul de nucă de cocos, atunci când este amestecat cu sucul de ghimbir, este cel mai puternic tratament pentru a trata căderea părului. Ambele au proprietăți antibacteriene și antifungice, care ucid microbii și decuplează foliculul de păr pentru a crește părul nou.

Căderea părului poate fi jenantă și frustrantă pentru multe persoane. Fiecare se poate confrunta cu acest tip de problemă în orice etapă a vieții. Acest lucru se poate întâmpla din cauza alimentației necorespunzătoare, a stresului, a modificărilor hormonale, a îngrijirii necorespunzătoare, a tratamentului medical și a mai multor motive. Putem trata această problemă de la rădăcină, dar ar trebui să avem răbdare. Remediul natural îți poate viza cu siguranță problema și poate da un rezultat excelent.

 • Mască de păr pentru o mai hidratare mai intensă a firului de păr

Ingrediente

 • 1-2 linguri de ulei de nucă de cocos extra-virgin (Cumpărați de aici)
 • 1 lingură unt de shea
 • 1 lingură miere

Topiți untul de shea, uleiul de cocos și mierea într-un bol cu apă fierbinte. După ce s-au topit amestecați cele 3 elemente, apoi aplicați de la rădăcină până la vârful firului de păr și pe scalp. Stați cu masca timp de o oră apoi splălați-vă normal cu șampon organic. Repetați cel puțin o dată pe săptămână.

 • Mască de păr cu ulei de nucă de cocos pentru eliminarea păduchilor

Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale din Israel, ”Remedii naturale”,  susține că o masca formată din ulei de cocos, ulei de anason și ulei de ylang-ylang, aplicat pe părul copiilor cu păduchi  de trei ori la intervale de 5 zile are succes în eliminarea acestora (a păduchilor). Tratamentul a fost aplicat pentru 15 minute. Rata de succes a fost de 92,3%. Puteți regăsi studiul în nota de subsol[4].

Ingrediente

 • 1 cană ulei de nucă de cocos extra-virgin (Cumpărați de aici)
 • 15 picături ulei esențial de arbore de ceai
 • 7 picături de ulei de anason

Topiți o ceașcă de ulei de cocos, apoi adăugați uleiul de arbore de ceai și uleiul de anason. După un duș fierbinte și o pieptănare atentă a părului cu ajutorul unui pieptene de păduchi, aplicați masca de păr și apoi acoperiți cu un prosop. Lăsați masca să acționeze timp de 20 -30 de minute și repetați procedura termen de 7- 9 zile.

Uleiul de nucă de cocos și amestecul de anason funcționează prin perturbarea stratului de ceară care acoperă cuticula exoscheletului de păduchi. Acest exoschelet protejează acei păduchi împotriva pierderii de apă, ceea ce înseamnă că soluția naturală folosită în acest studiu funcționează prin determinarea păduchilor de a se deshidrata sever, ceea ce duce la moartea lor.

 • Mască de păr cu ulei de nucă de cocos pentru descâlcirea părului

Ingrediente

 • 2-3 linguri ulei de nucă de nucă de cocos (Cumpărați de aici: Shop)
 • 2 linguri balsam organic sau natural
 • 15 picături ulei esențial de lavandă
 • 1 cană apă purificată

Indiferent că ne place sau nu, părul nostru se încâlcește și poate duce la ruperea firului de păr. Părul uscat, umed și deteriorat are mai multe șanse să se încâlcească, dar uleiul de cocos este soluția la problema noastră.

Într-un recipient cu spray adaugați cana de apă purificată, uleiul de cocos, balsamul și cele 15 picături de ulei esențial de lavandă. Sigilați recipientul și agitați bine înainte de aplicare. Pulverizați pe părul încâlcit, începând de la vârful firului de păr. Pieptănați încet cu pieptene larg cu dinți.

Uleiul de nucă de cocos și uleiul de lavandă au proprietatea de hidratare profundă, ajutând firul de păr să fie neted și moale.

 • Mască de păr cu ulei de nucă pentru mâncărimea pielii scalpului

Ingrediente

 • 1-2 linguri de ulei de nucă de cocos extra-virgin (Cumpărați de aici)
 • 7 picături de ulei esențial de arbore de ceai

Amestecați uleiul de cocos cu uleiul esențial de arbore de ceai și aplicați zilnic pe scalp. Ambele uleiuri au proprietăți anti-microbiene, ajutând la eliminarea microbilor ce provoacă și răspândesc infecția, calmând astfel, scalpul.

Acneea scalpului  poate apărea așa cum apare și în alte zone ale corpului. Motivele sunt diverse: modificări hormonale, scalp murdar, pori înfundați, reacții alergice la produsele cosmetice, alimentația . Acnee scalpului se menifestă prin inflamație și mâncărime, ceea ce poate duce la o îngreunare a procesului de pieptănare.

 

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3732585/

[2] https://www.livestrong.com/article/436023-lauric-acids-benefits-for-the-body/

[3] https://www.livestrong.com/article/475060-benefits-of-capric-acid/

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12389342

0 Comments

Leave a reply