Chec cu unt si ulei de cocos, un deliciu pufos, fraged, aromat si foarte simplu – desertul ideal pentru un weekend acasă cu familia.
Ingrediente
- 4 oua
- 50 g Unt
- 8 linguri ulei cocos VivaCoco topit
- 125 ml lapte
- 150 g zahar
- 300 g faina
- lingura cacao
- un plic praf de copt
- un varf sare
- coaja de lime
- un plic zahar vanilat
Pasul 1.
Untul se mixeaza cu 75 g zahar, se adauga uleiul de cocos si galbenusurile pe rand.
Pasul 2.
Vanilia, coaja de lamaie se adauga in untul frecat. Concomitent cu laptele adaugati faina cate o lingura ( trebuie sa devina spumoasa compozitia).
Pasul 3.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare separat pana devin o spuma. Adaugati cate o lingura din zaharul ramas pana devine o spuma destul de tare.
Rasturnati spuma cate putin peste compozitia de chec si adaugati praful de copt. Amestecati usor pana se omogenizeaza. Un sfert de compozitie se amesteca cu o lingura de cacao.
Pasul 5.
Rasturnati compozitia alba intr-o tava unsa cu unt si apoi compozitia cu cacao deasupra. Cu spatula amestecati putin compozitile sa ramana dare frumoase de cacao in chec. Coaceti la 180 g timp de 35 minute, probati cu o scobitoare. Pudrati pe deasupra cu zahar pudra cand este rece.
Poftă bună!
Rețetă preluată de pe bucatarim.com
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.