Cinci combinaţii cu ulei de nucă de cocos pentru tratarea problemelor scalpului

Cinci combinaţii cu ulei de nucă de cocos pentru tratarea problemelor scalpului
iulie 2, 2018 Sabina

Multe dintre produsele cosmetice conţin şi substanţe chimice, de aceea este recomandat să citim cu atenţie etichetele. Uleiul de nucă de cocos este ideal în tratarea problemelor de scalp şi de păr, iar în combinaţie cu sucul de lămâie face minuni.

Uleiul de nucă de cocos îngrijeşte scalpul, îl hidratează şi facilitează creşterea părului dacă este aplicat regulat. Acesta conţine antioxidanţi puternici şi are proprietăţi antibacteriene. Acizii săi graşi sunt utili pentru păr şi scalp.

Lămâia conţine vitamina C, iar sucul de lămâie ajută la eliminarea mătreţii, curăţă excesul de ulei şi grăsime de pe scalp şi adaugă un efect de lustruire părului.

Există numeroase modalităţi prin care puteţi utiliza ulei de nucă de cocos şi sucul de lămâie pentru a favoriza creşterea părului şi pentru a trata numeroase probleme de păr şi scalp.

1. Îngrijirea zilnică a părului

Pentru a asigura o creştere bună a părului, puteţi include uleiul de nucă de cocos în rutina zilnică de îngrijire a părului. Masaţi scalpul şi părul cu ulei de nucă de cocos cu o oră înainte de baie. Clătiţi cu un şampon uşor. Puteţi opta, de asemenea, pentru un masaj cu ulei de nucă de cocos cald, înainte de a merge la culcare. Lăsaţi uleiul să acţioneze asupra scalpului şi faceţi dus dimineaţa.

2. Utilizarea cu şampon şi balsam

Persoanele cu scalp gras pot aplica uleiul de nucă de cocos direct pe scalp. De asemenea, puteţi turna uleiul direct peste şamponul cu care vă spălaţi periodic. De asemenea, este bine să amestecaţi uleiul cu balsamul pentru păr. Acesta va adăuga strălucire şi supleţe părului, ajutând şi la creşterea sa. Pentru părul uscat, se amestecă câteva linguri de ulei de măsline extra virgin cu ulei de nucă de cocos obişnuit. Puteţi folosi mai mult ulei dacă părul este lung şi gros.

3. Utilizarea cu alte uleiuri vegetale

Uleiul de nucă de cocos poate fi utilizat foarte bine împreună cu alte uleiuri pe bază de plante pentru a oferi vitamine suplimentare părului. Îl puteţi amesteca cu ulei de măsline şi migdale. Încălziţi amestecul de ulei şi masaţi uşor scalpul. Lăsaţi uleiul să acţioneze timp de o oră. Pentru rezultate mai bune, înfăşuraţi capul folosind un prosop înmuiat în apă fierbinte. Spălaţi cu şampon.

4. Folosit în combinaţie cu mierea

Mierea este un excelent hidratant natural şi are proprietăţi antibacteriene. Atunci când este utilizat în combinaţie cu ulei de nucă de cocos, poate ajuta la eliminarea problemelor scalpului care duc la căderea părului. Combinaţia de ulei de nucă de cocos şi miere va controla pierderea de proteine şi va ajuta şi părul să reţină umiditatea. Uleiul de nucă de cocos tinde să vă răcească scalpul. Mierea, pe de altă parte, adaugă strălucirea suplimentară. Va trebui să amestecaţi ulei de nucă de cocos cu miere organică în cantităţi egale. Acoperiţi firele de păr bine şi apoi utilizaţi un pieptene pentru a distribui amestecul pe scalp în mod egal. Lăsaţi-o să acţioneze o oră apoi spălaţi cu apă.

5. Ulei de cocos şi camfor

Camforul, se ştie, ajută la eliminarea mătreţii. Va trebui să amestecaţi o cantitate mică de camfor cu ulei de nucă de cocos. Încălziţi-l puţin înainte de a aplica pe scalp. Lăsaţi-l peste noapte şi spălaţi-l dimineaţa cu şampon.

0 Comments

Leave a reply