Ciocolată de casă cu ulei de cocos

Ciocolată de casă cu ulei de cocos
octombrie 9, 2018 Sabina

Această rețetă de ciocolată de casă cu ulei de nucă de cocos este atât de ușoară, are doar 5 ingrediente, durează mai puțin de 5 minute pentru a o face și are un gust uimitor! Fără lactate, fără gluten și îndulcită în mod natural.

Ciocolata de casă

Ciocolata de casă este adesea desertul preferat în multe familii. De cele mai multe ori însă nu este deloc sănătos, datorită zahărului în exces și a altor ingrediente nedorite. Această ciocolată de casă, pe de altă parte, este bogată în grăsimi sănătoase obținute din uleiul de nucă de cocos și din untul de migdale, îndulcită în mod natural cu siropul de arțar și este extrem de delicioasă!

Rețetele ușoare sunt cele mai bune și această rețetă nu poate fi mai ușoară de atât! Numai câteva ingrediente, amestecate într-o tigaie până se omogenizează, se toarnă într-o tavă și se așteaptă să se răcească. Nu necesită coacere. Nouă ne place foarte mult și cu siguranță îți va plăcea și tie! Singurul motiv pentru care folosim o tigaie este că amestecul pare să se omogenizeze mai bine la căldură. Pulberea de cacao are  particule mici și trebuie să amestecăm bine, ca miezul să fie perfect!

Ciocolata necesită să stea la frigider sau congelator. Ea devinde moale destul de repede la temperatura camerei.

Puteți folosi orice unt vă place mai mult. Noi am folosit untul de migdale pentru aromă, însă la fel de bine poate fi utilizat și untul de arahide. Puteți utiliza, de asemenea, unt de semințe de floarea-soarelui în cazul în care sunteți alergici la produsele ce au la bază nucile.

Acest amestec de ciocolată cu ulei de nucă de cocos este cremos, dulce și delicios! Dacă sunteți în căutarea unui desert delicios – acesta este!

Rețetă

Categorie: Fără lapte, desert, fără gluten, paleo

Porții                   Timp de pregătire                   Timp de așteptare pentru a fi servită

15                                  5 minute                                              2 ore

  • 1/2 ceașcă ulei de nucă de cocos VivaCoco topit
  • 1/2 ceașcă de unt de migdale (sau unt de arahide, sau unt de floarea-soarelui)
  • 1/2 ceașcă de pudră de cacao
  • 1/4 cană de sirop de arțar
  • 1/8 linguriță de sare (opțional) / cu excepția cazului în care untul de migdale este sărat

Pași de urmat:

  1. Pregătiți o tavă peste care așezați hârtie de pergament și puneți-o deoparte
  2. Într-o tigaie mică, amestecați uleiul de nucă de cocos, cacao, unt de migdale, siropul de arțar și sarea
  3. Se încălzește la foc mediu și se amestecă până devine omogen. Nu trebuie să fiarbă sau să ajungă la o anumită temperatură
  4. Imediat ce umplutura s-a omogenizat, turnați-o în tava pregătită. Așezați tava în frigider și lăsați-o cel puțin pentru 2 ore.
  5. Se păstrează la frigider

Poftă bună!

2 Comments

  1. maria jungheatu 3 luni ago

    Multumim de retete!!!!!!!!!

    • Author
      Sabina 3 luni ago

      Cu mult drag!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*