Ciocolată Raw cu merişoare şi ulei de cocos

Ciocolată Raw cu merişoare şi ulei de cocos
iulie 1, 2018 Sabina

Ştiu că-ţi place ciocolata, nu ştiu pe nimeni căruia să nu-i placă. Dar o s-o apreciezi şi mai tare dacă o vei face chiar tu. Şi dacă mai ai şi un copil pofticios prin preajmă, cheamă-l să te ajute, ştiu sigur că i-ar plăcea. În plus, scapi şi de întrebarea repetată din minut în minut: ”mami când e gata ciocolata?!”,
E uşor şi e gata în 40 de minute!

AI NEVOIE DOAR DE CÂTEVA INGREDIENTE:
120ml de ulei de cocos
75ml de sirop de arţar (sau miere, ori sirop de agave, ce preferi tu)
35g de pudră de cacao raw
1/4 de linguriţă de sare de mare
Pentru topping îţi mai trebuie 40g de miez de nucă macinată şi 30g de merişoare uscate şi dulci

Dacă uleiul de cocos este în stare solidă, „topeşte-l” înainte, punând borcanul cu ulei într-un bol cu apă caldă. O dată topit uleiul, adaugă îndulcitorul preferat, apoi pudră de cacao şi sarea de mare. Amestecă totul bine bine, chiar la blender.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia în tavă (să fie în strat subţire). Presară deasupra miezul de nucă şi merişoarele.

Pune tava în congelator până se întăreşte complet (cam 15-20 minute, nu mai mult). Apoi scoate din congelator şi rupe ciocolata în bucăţi, după cum îţi place. Mie îmi place să o rup anapoda, să-i văd textura naturală.

Ce rămâne după prima ”gustare” trebuie să păstrezi la rece, pentru că se va înmuia sau se va topi.

Ciocolăţeşte cu poftă!

0 Comments

Leave a reply