Uleiul de cocos are o temperatură de topire mare, devenind lichid la peste 24 de grade Celsius. De aceea sub această temperatură este în stare solidă. Acest factor determină rezistența la râncezeală. Nu necesită refrigerare și poate rezista până la 2 ani.
Deoarece este stabil la temperaturi înalte, poate fi folosit la toate tipurile de gătit. Deci dacă trebuie să prăjiți, mai bine prăjiți cu ulei de cocos. Uleiul pur are un gust și miros ușor de cocos, însă nu alterează semnificativ gustul final al mâncării.
Cum puteți include uleiul de cocos în mâncarea copilului:
– când sotați sau prăjiți legume, ouă, pește;
– în smoothie, băuturi din fructe;
– la prepararea maionezei;
– în salate, pentru o aromă tropicală;
– la popcorn în loc de ulei sau unt.
Uleiul de cocos este foarte bun și pentru pielea bebelușului. Astfel, îl puteți:
–adăuga în loțiunea bebelușului pentru o mai mare protecție și hrănire a pielii;
–aplica pe scalpul bebelușilor cu dermatită seboreică;
– aplica pe fundulețul bebelușului iritat de la scutece.
Cum puteti folosi lapte de cocos în mâncarea copilului:
– adăugați puțin lapte sau foarte puțină smântână de cocos la banana pasată;
– în cartoful dulce copt și pasat puneți puțin lapte și un praf de ghimbir măcinat;
– în piureul de dovleac;
– în terciul de ovăz;
– în smoothie;
– în loc de apă când fierbeți legumele sau peștele dezosat;
– adăugați nucă de cocos proaspăt răzuită la orezul fiert.
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.