De ce este uleiul de cocos VivaCoco un produs premium?

De ce este uleiul de cocos VivaCoco un produs premium?
aprilie 14, 2019 Sabina

Prin acest articol, ne propunem să informăm cititorii, respectiv cumpărătorii noștri cu informațiile de care au nevoie în momentul în care doresc să achiziționeze un produs de cea mai bună calitate.

Pentru cei care aud pentru prima dată, brand-ul VivaCoco este cel mai bine asociat cu calitatea premium a produselor din nucă de cocos – punând la dispoziție un ulei de cocos 100% natural, brut nerafinat, extra-virgin, presat la rece, care vine în casele dumneavoastră tocmai din însorita Indie.  Motto-ul care stă la baza produselor VivaCoco este : ”bunătatea naturii, în cea mai pură formă, direct la tine acasă”.

Uleiul de nucă de cocos și alte produse pe bază de nucă de cocos oferă beneficii uimitoare pentru sănătate. Printre acestea amintim: stabilizarea cantității de zahăr din sânge, scăderea colesterolului rău, îmbunătățirea sănătății pielii și chiar ajută și la scăderea în greutate. Dar eficiența acestor beneficii este direct legată de calitatea uleiului. Cu alte cuvinte, uleiul de cocos este un super-aliment delicios și nutritiv.

Ce face uleiul de cocos VivaCoco să fie atât de deosebit?

Ei bine, haideți să îi luăm fiecare proprietate și să o descriem. După ce veți termina de citit, puteți decide dacă VivaCoco este marca potrivită pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră.

Rafinat vs. Nerafinat

Această este o caracteristică esențială pe care trebuie să o luați în considerare în momentul în care alegeți cel mai potrivit ulei de nucă de cocos.

Uleiul de cocos rafinat – este obținut așa cum însuși titlul îi spune – prin rafinare – adică printr-un proces chimic ce permite producerea în masă a uleiului de cocos. Problema cu acest proces este că majoritatea  trigliceridelor cu lanț mediu (MCT) și alte proprietăți nutritive ale uleiului de cocos sunt distruse. Uleiul de cocos rafinat sau hidrogenat este în mod obișnuit mult mai ieftin și mai accesibil în comparație cu uleiul de cocos pur.

Uleiul de cocos nerafinat sau raw (crud) – este superior uleiului de cocos rafinat, datorită faptului că structura moleculară nu a fost modificată sau deteriorată. Nu există substanțe chimice adăugate sau adezivi, iar procesul de obținere are loc la o temperatură scăzută pentru a se asigura că proprietățile uleiului rămân intacte.

Uleiul de nucă de cocos nerafinat este fabricat din nucă de cocos proaspătă. Uleiul rafinat, pe de altă parte, este fabricat din cocos uscat sau copra.

Copra este miezul uscat la nucii de cocos, care conține ulei. Pentru a obține copra, se elimină coaja, după care se rupe, apoi se pune la uscat. Copra poate fi uscată la fum, la soare sau la un cuptor. Uscarea la soare necesită mult timp, și totodată este nevoie și de suficientă lumină. Pentru a elimina mirosul de fum se apelează la dezodorizare chimică, produsul final neavând gust sau miros de cocos. Uleiul de cocos nerafinat păstrează aroma delicioasă a cocosului și în același timp proprietățile care îl fac atât de deosebit. Este ca și cum ați stoarce acasă un cocos proaspăt.

Așa cum vă spuneam din primele rânduri, uleiul de cocos VivaCoco este brut nerafinat.

Virgin vs. Extra-virgin vs. Raw vs. Rafinat/Dezodorizat

Atunci când vorbim de uleiul de nucă de cocos, ”virgin” și ”extra-virgin” sunt unul și același lucru.

Plantatie cocos

”Virgin/ extra-virgin” și ”RAW” sunt proprietăți ale uleiului de nucă de cocos nerafinat. Ambele caracteristici se referă la păstrarea intactă a uleiului de nucă de cocos și nealterarea proprietăților acestuia.  Diferența dintre termeni o face procesul de obținere.  Un ulei de cocos RAW va fi întotdeauna virgin, deoarece este pur și nealterat, dar un ulei de cocos Virgin nu va fi întotdeauna RAW, deoarece poate fi obținut prin presarea la cald.

Rafinat și/sau dezodorizat este metoda cea mai eficientă din perspectiva costurilor pentru obținerea în masă a acestui tip de ulei. Produsul obținut prin acest proces are un termen de valabitate îndelungat, fiind preferat cu precădere în industria cosmetică, având o valoare nutritivă redusă.

VivaCoco este un ulei de cocos raw și virgin.

Ulei presat la rece vs. Ulei procesat (presat la căldură)

Uleiul de nucă de cocos presat la rece este fără echivoc campionul uleiurilor de nucă de cocos. Există mai multe moduri de a presa la rece: fie manual, fie la presă. Metoda cea mai frecvent utilizată astăzi implică un proces de centrifugare mecanică care nu implică căldură și produce un ulei de nucă de cocos nealterat.

Presa ulei cocos

Căldura poate ucide beneficiile naturale ale uleiului de nucă de cocos. Uleiurile obținute prin presare la rece garantează menținerea acizilor importanți și a trigliceridelor cu lanț mediu, care propulsează uleiul de cocos drept un super-aliment. Presarea la rece a nucilor de cocos nu este tocmai cea mai economă metodă, însă produce cel mai bun ulei de nucă de cocos din punct de vedere gust, calitate și sănătate.

VivaCoco este obținut prin presare la rece.

Borcan de sticlă vs. Borcan de plastic

Orice companie care are grijă de proprii consumatori, dar și de propriul produs nu ar pune conținutul într-un recipient de plastic.

Ambalajele pentru alimente din plastic ar trebui evitate din mai multe motive. Fabricat din petrol, plasticul are efecte nocive și asupra mediului înconjurător. Știați că peste 8 milioane de tone de material plastic sunt aruncate în oceane în fiecare an? Evitarea plasticului ori de câte ori putem, este o idee bună în general.

Uleiul de nucă de cocos îmbuteliat în recipiente de sticlă  este protejat de contaminarea cu substanțe chimice. Recipientul de sticlă protejează uleiul  de oxidare, păstrându-l proaspăt.

Producătorii care utilizează recipiente din sticlă arată respect față de sănătatea cumpărătorului, dar și față de mediu. Din acest considerent, uleiul de cocos VivaCoco poate fi găsit doar în borcane din sticlă.

Trend-ul zilelor noastre este de a reveni către natură –  acestă tendință fiind reflectată în dorința noastră de a mânca sănătos și alimente naturale.

Uleiul de nucă de cocos VivaCoco îndeplinește toate aceste standarde. Este brut nerafinat, obținut prin presare la rece. De asemenea, este îmbuteliat direct în India în borcane din sticlă pentru ca tu să te poți bucura de cea mai bună aromă, dar și de beneficiile pentru sănătate pe care le oferă acest minunat aliment.

„Bunătatea naturii în cea mai pură formă direct la tine acasă”.

0 Comments

Leave a reply