Făina de cocos: beneficii

Făina de cocos: beneficii
iulie 1, 2018 Sabina

Fie că te-ai săturat de făina albă de grâu, vrei să încerci ceva nou sau ţi-ai propus să găteşti mai sănătos, ia în calcul faina de cocos deoarece:

1. Nu conţine gluten. Intoleranţa la gluten este o afecţiune cu care multe persoane se confruntă; dacă te numeri printre acestea, făina de cocos este exact produsul de care ai nevoie deoarece nu conţine gluten;

2. Susţine sănătatea colonului şi ajută împotriva constipaţiei datorită conţinutului ridicat de fibre alimentare din compoziţie (o singură linguriţă reprezintă echivalentul a 5 gr de fibre);

3. Este o sursă importantă de proteine şi grăsimi sănătoase necesare organismului uman pentru o funcţionare optimă;

4. Contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge deoarece are un indice glicemic scăzut;

5. Conţine acid lauric, o grăsime saturată sănătoasă care întăreşte sistemul imunitar, scade nivelul colesterolului şi contribuie la sănătatea, şi implicit frumuseţea pielii;

6. Este săracă în carbohidraţi;

7. Asigură un aport de mangan, substanţă ce contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor, a glandei tiroide, respectiv a sistemului nervos, favorizând totodată o mai bună asimilare a vitaminei C şi altor nutrienţi;

8. Este aromată şi are un gust uşor de nucă de cocos;

9. Poate fi utilizată în prepararea unor deserturi dintre cele mai diverse: biscuiţi, fursecuri, brioşe, clătite, torturi, negrese, alte prăjituri etc. De asemenea, se adaugă şi în sosuri, băuturi de tip smoothie şi aluatul de pâine, fiind folosită şi ca agent de îngroşare în supe şi alte reţete culinare.

 

0 Comments

Leave a reply