Fii mai frumoasă cu ulei de cocos

Fii mai frumoasă cu ulei de cocos
iulie 2, 2018 Sabina

Uleiul de cocos este considerat a fi unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Are proprietăţi antibacteriene, antiinflamatoare şi antifungice, conţine grăsimi saturate şi antioxidanţi, detoxifiază organismul şi susţine digestia. Se foloseşte atât intern, cât şi ca produs dermatocosmetic, pentru îngrijirea pielii şi a părului. Ai toate motivele să-l foloseşti zilnic în ritualul tău de îngrijire.

Produs îngrijire păr și corp

 • Ideal pentru părul degradat sau creţ. Pentru femeile cu păr uscat, casant, sau cel care are nevoie de mai multă hidratare şi elasticitate, cum e părul creţ, uleiul de cocos face minuni. Se poate folosi atât în cadrul măştilor hidratante (în amestec cu ulei de măsline, de ricin, gălbenuş de ou), cât şi după spălat, pentru finisare. Aplică în palmă câteva picături de ulei de cocos şi întinde-l pe lungimea firului de păr, apoi usucă.

 • Pentru gene mai lungi. Uleiul de cocos întăreşte firul de păr şi ajută la creşterea şi îndesirea lui. Prin urmare, e bun şi pentru gene. Seara, înainte de culcare, pune-ţi puţin ulei de cocos pe buricul degetelor şi şterge uşor, dintr-o mişcare, genele.
 • Exfoliant pentru corp. Unul dintre cele mai bune exfoliante naturale se prepară din ulei de cocos amestecat cu mălai sau cu zaţ de cafea. Vei obţine o pastă omogenă cu care masezi pielea umedă, la duş. Exfoliantul elimină celulele moarte, lăsând pielea fină şi hidratată.

Picioarele și uleiul de cocos

 • Pentru vergeturi. Imediat după duş, când porii sunt deschişi, foloseşte ulei de cocos în locul cremei de corp obişnuite. Hidratează intens pielea şi previne apariţia vergeturilor. E recomandat în special în sarcină.
 • Tratament anticelulitic. Prepară-ţi un amestec din două linguri de ulei de cocos şi 20 de picături de ulei esenţial de grepfruit. Masează circular zonele afectate de celulită.

Balsam de buze

 • Îţi poţi face balsam de buze. Dacă vrei un balsam de buze natural, află că se poate prepara foarte simplu, în casă. Topeşte o linguriţă de ulei de cocos cu o linguriţă de ceară, câteva picături din uleiul esenţial preferat şi, eventual, puţin colorant natural din sfeclă roşie sau de coacăze negre (se găsesc în magazinele naturiste). Toate ingredientele se încălzesc uşor pe baie de abur, se amestecă şi se omogenizează, apoi se umple batonul de strugurel cu acest amestec şi se lasă să se răcească.

Ai grijă de corpul tău cu ulei de cocos

 • Hidratează călcâiele crăpate. Masează zilnic călcâiele uscate cu ulei de cocos. Acesta hrăneşte şi vindecă în profunzime pielea crăpată.
 • Soluţie pentru albirea dinţilor. Se amestecă într-o ceşcuţă apă călduţă, bicarbonat de sodiu, ulei esenţial de mentă şi o linguriţă de ulei de cocos. Clătindu-ţi zilnic gura cu acest amestec, obţii o uşoară albire a dinţilor şi, în plus, distrugi toate bacteriile rele din cavitatea bucală.
 • Vindecă cicatricile lăsate de acnee. Datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii, antibacteriene şi antifungice, uleiul aplicat pe pielea afectată de acnee reduce roşeaţa, menţine pH-ul natural al pielii şi distruge bacteriile. Se aplică în strat subţire, se lasă să acţioneze 30 de minute, apoi se clăteşte. Uleiul de cocos nu e o soluţie bună pentru cei care au tenul foarte gras.
 • Bun pe post de cremă antirid. Deosebit de hidratant, bogat în antioxidanţi, uleiul de cocos se aplică în strat subţire în jurul ochilor, pe şi în jurul buzelor. El ajută la regenerarea celulelor şi îmbunătăţeşte calitatea pielii

Grăsimea care topeşte grăsimi

 • Prieten cu silueta. Administrat intern, uleiul de cocos este considerat a fi „grăsimea care topeşte grăsimi”. El scade colesterolul şi protejează inima, detoxifiază organismul şi accelerează arderea grăsimilor, datorită trigliceridelor cu lanţ mediu din compoziţie. Un studiu realizat pe un grup de femei cu obezitate abdominală a demonstrat că simpla introducere în dieta zilnică a 30 ml de ulei de cocos, fără a face alte schimbări ale stilului de viaţă, duce la reducerea indicelui de masă corporală şi a circumferinţei taliei după o perioadă de doar trei luni.
 • Soluţie pentru cuticule. Deosebit de hidratant, uleiul de cocos se aplică pe unghiile uscate şi se masează. Cuticulele vor fi hidratate şi curate.

0 Comments

Leave a reply