Folosește ulei de cocos pentru a scăpa de vergeturi

Folosește ulei de cocos pentru a scăpa de vergeturi
ianuarie 27, 2019 Sabina

Vergeturile apar din numeroase motive, dar cel mai adesea datorită sarcinii, creșterii sau pierderii în greutate. Deasemenea, pot apărea în orice zonă a corpului, dar cel mai des în zona burții sau a coapselor.

Deși există metode chirurgicale de îndepărtare a vergeturilor, acestea nu sunt lipsite de efecte secundare. Procedurile cosmetice fac și ele gaură în buget. Din fericire, sunt numeroase alternative, pe bază de ingrediente naturale, care ajută ca vergeturile să fie mai puțin vizibile. Iar unul dintre aceste ingrediente, cunoscut pentru eficiența sa, este uleiul de cocos.

Uleiul de cocos se absoarbe rapid, fiind plin de grăsimi saturate și de compuși benefici pentru piele, care fac minuni împotriva vergeturilor. În special atunci când este folosit împreună cu alte ingrediente la fel de naturale, uleiul de cocos are un efect încă și mai puternic. Un alt avantaj este faptul că poate fi folosit în numeroase moduri pentru a scăpa de vergeturi.

Am pregătit mai jos o listă de metode pe care le poți folosi. Dar înainte de a le încerca, verifică mai întâi să nu fii alergică la unul sau altul dintre ingrediente, testând pe o zonă mică de piele.

Aplică direct ulei de cocos pe zona afectată

Încălzește o lingură de ulei de cocos la cuptorul cu microunde și masează ușor cu el zona afectată. Acest tratament poate efectiv reduce proeminența urmelor de vergeturi. Încearcă să folosești ulei de cocos astfel de cel puțin două ori pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate.

Ulei de cocos și ulei de măsline

Ia câte o lingură de ulei de cocos și ulei de măsline extra-virgin și amestecă-le bine. Încălzește puțin amestecul la cuptorul cu microunde. Aplică apoi pe zona unde au apărut vergeturile. Masează cu mișcări circulare și lasă așa peste noapte. Clătește a doua zi dimineață, cu apă călduță.

Ulei de cocos și unt de cacao

Ia o linguriță de unt de cacao și amestecă cu 2 linguri de ulei de cocos. Aplică amestecul pe zonele cu vergeturi și masează cel puțin 10 minute înainte de a clăti cu apă caldă. Repetă acest tratament de cel puțin 3 ori pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

Ulei de cocos și gel de aloe vera

Extrage 2 linguri de gel de aloe vera și amestecă cu o lingură de ulei de cocos. Masează ușor pe zonele cu probleme, folosind acest amestec. Lasă să stea pe piele timp de o oră, apoi șterge cu un prosop umed. Această metodă poate fi folosită zilnic pentru a reduce vizibilitatea vergeturilor.

Ulei de cocos și ulei de ricin

O altă metodă eficientă de folosire a uleiului de cocos pentru vergeturi constă în amestecarea lui cu ulei de ricin. Ia o lingură de ulei de cocos și amestecă cu o linguriță de ulei de ricin. Masează ușor cu acest amestec pe zona cu vergeturi și menține-l apoi încă 20 de minute. Poți clăti cu apă călduță.

Ulei de cocos și cafea

Ia o linguriță de zaț de cafea și amestecă cu 2 linguri de ulei de cocos. Apoi masează ușor cu amestecul obținut pe zona vergeturilor. Masează cu mișcări circulare timp de 5-10 minute. Încearcă acest remediu de cel puțin 3-4 ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Ulei de cocos și pudră de turmeric

O altă metodă excelentă de folosire a uleiului de cocos pentru a scăpa d eurmele de vergeturi. O linguriță de pudră de turmeric se amestecă cu 2 linguri de ulei de cocos. Masează ușor cu acest amestec zonele cu vergeturi. Clătește după 20 de minute cu apă caldă.

Ulei de cocos și vitamina E uleioasă

Extrage uleiul din 3-4 capsule de vitamina E și amestecă cu 2 lingurie de ulei de cocos. Aplică ferm amestecul pe zonele afectate și masează cu mișcări circulare timp de cel puțin 10 minute. Lasă amestecul să stea pe piele timp de încă jumătate de oră înainte de a clăti cu apă rece.

Ulei de cocos și ulei de migdale

Ultima, dar nu mai puțin eficientă, metodă de a reduce aparența vergeturilor. O linguriță de ulei de migdale se amestecă cu o lingură de ulei de cocos. Amestecul se încălzește la cuptorul cu microunde. Folosește-l pentru a masa zona afectată. Repetă acest tratament de cel puțin 4 ori pe săptămână pentru rezultate grozave.

Dacă nu ai găsit ulei de cocos, încearcă să comanzi aici!

Shop

Articol preluat de pe ioanacosmetice.ro

0 Comments

Leave a reply