Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă și rapidă de legume aromate la cuptor cu ulei de cocos, gata în 45 minute.
Nimic nu se compara cu o porție delicioasă de legume făcute la cuptor, ce merge de minune ca garnitură la orice tip de carne. Legumele sunt ideale atât pentru adulți, cât și pentru copii! Îți promitem că toți membrii familiei tale vor iubi rețeta!
Știai că uleiul de cocos poate fi introdus cu ușurință în dietele de slăbire datorită proprietăților sale benefice de accelerarea metabolismului, reducerea inflamațiilor, dar și întărirea sistemului imunitar?
Citește și Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de cocos
Ingrediente:
- 1 dovlecel mic
- 1 cartof dulce, dar merge și cu cartofi albi
- 4-5 baby carrots (sau morcovi mici)
- 1 ceapă roșie (e mai dulce) medie, sau albă
- 1, cel mult 2 căței de usturoi tăiați felii fine (opțional)
- 1 crenguță sau 2 de rozmarin proaspăt, dar poate fi și din cel uscat și tocat
- 1 lingură de ulei de cocos. Găsești ulei de cocos aici: Ulei cocos Viva Coco 250 ml
- Puțină sare, după gust
- 1/2 linguriță de boia pudră dulce
Mod de preparare:
Curățați legumele și tăiați cartoful și dovlecelul în felii lungi, de aproximativ 5 cm. Îndepărtați coaja de la ceapă, dar lăsați-o întreagă. Puneți toate legumele într-un vas Jena și dați la cuptor. Turnați deasupra uleiul de cocos, presărați rozmarinul, boiaua și feliile de usturoi. Asezonați cu sare.
Citește și Supa thailandeza cu taitei si lapte de cocos
Coaceți la 180 de grade Celsius timp de 45-50 minute, sau până când legumele se înmoaie suficient și se rumenesc ușor. Tăiați ceapa în sferturi, mai potriviți de sare și serviți.
Dacă vă place uleiul de cocos strecurat discret în rețete, încearcă și micul dejun dulce cu ulei de cocos: Mic dejun sănătos – budincă de ovăz cu ulei de cocos
Poftă bună și sănătate, tuturor!
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.