Mască hidratantă pentru față cu ulei de cocos

Mască hidratantă pentru față cu ulei de cocos
aprilie 7, 2020 Sabina

Zilele acestea stăm mai mult acasă și avem mai mult timp pentru noi și tenul nostru. Astăzi vă propunem 3 măști hidratante pentru față pe care le puteți încerca acasă.

Uleiul de cocos reprezintă o sursă foarte bună de antioxidanți și acizi sănătoși. Ajută la hidratarea pielii, îi conferă un aspect fin, elimină celule moarte și combate acneea. De asemenea, mai conține vitamina E și C. Cum îl poți folosi? Aplicat pe pielea corpului, în măștile pentru păr și piele, dar și pentru a-ți fabrica de una singură cosmeticele. Descoperă mai jos 3 măști pentru ten pe bază de ulei de cocos!

  1. Mască cu ulei de cocos, miere și lămâie

Această mască este nemaipomenită pentru tenul pătat, lipsit de strălucire și cu porii măriți. Sucul de lămâie este un foarte bun agent de exfoliere a pielii și grație acestui lucru este stimulată regenerarea. Astfel sunt eliminate din celulele moarte, dar tot în acest sens sunt eliminate și petele. De asemenea, este redată strălucirea tenului, iar porii sunt micșorați. În schimb uleiul de cocos ajută la hidratarea în straturile profunde ale pielii și îi dă un aspect neted.

Citește și Cea mai bună mască de păr cu ulei de cocos

Ingredientele sunt:

  • lingură de ulei de cocos (nerafinat, organic, presat la rece sau extra virgin) Găsești ulei de cocos aici: Ulei cocos Viva Coco 250 ml
  • 2 lingurițe de miere naturală de albine
  • jumătate de linguriță de suc de lămâie

După aceasta amestecă bine ingredientele și întinde masca pe întreaga față acordând un timp de acțiune de 10 minute. Apoi nu îți mai rămâne decât să îți speli bine fața și să aplici un produs de hidratare.

  1. Mască cu ulei de cocos, banană și turmeric

Această mască se adresează în principal tenurilor afectate de acnee. În timp ce turmericul și uleiul de cocos luptă cu bacteriile răspunzătoare pentru acnee, banana hidratează și catifelează pielea.

Descoperă uleiul de cocos VivaCoco: Ulei cocos Viva Coco 500 ml

Tot ce ai nevoie pentru această mască este:

  • lingură de ulei de cocos de bună calitate
  • jumătate de banană coaptă și
  • un vârf de cuțit de turmeric.

Prima dată trebuie să cureți banana de coajă și să îi pasezi pulpa până la obținerea unui piure fin, după care să încorporezi uleiul de cocos și turmericul creând astfel o pastă omogenă.

Întinde apoi masca pe tenul proaspăt demachiat și ține-o acolo preț de 10 minute. Clătește la final și aplică un produs de hidratare care să respecte nevoile tenului.

  1. Mască cu ulei de cocos, avocado și nucșoară

Acest tratament vine să protejeze pielea de acțiunea devastatoare a radicalilor liberi, dar și să prevină semnele specifice îmbătrânirii. Toate acestea sunt oferite de către uleiul de cocos ce oferă protecție solară pielii, mai exact un SPF de 5. În rest, avocado este foarte bun pentru hidratarea și catifelarea tenului, iar nucșoara exfoliază și previne apariția coșurilor.

Citește și De ce nu trebuie să îți lipsească uleiul de cocos din casă?

De ce ai nevoie pentru această mască?

 Ai nevoie de:

Apucă-te prima dată de decojirea fructului, iar apoi de pasarea acestuia până la obținerea unui piure fin în care să adaugi uleiul de cocos și nucșoara. După aceasta întinde masca și las-o până la 15 minute, clătește apoi și hidratează cu un produs adaptat nevoilor tenului.

Tu cum folosești uleiul de cocos în procesul de îngrijire al pielii?

0 Comments

Leave a reply