Rețetă de budincă de ovăz cu ulei de cocos, gata în 15 minute.
Știai că 25% din energia unui copil este dată de un mic dejun de calitate? Mai ales dacă merge la școală, el are nevoie de rezerve de energie pentru a se concentra și pentru a parcurge toate activitățile zilnice.
Chiar și atunci când stau acasă în aceste zile, copii au nevoie de un mic dejun sănătos și echilibrat. Astăzi vă propunem o rețetă de budincă de ovăz cu ulei de cocos, ce o putem pregăti în doar 15 minute.
Ingrediente:
- 40 g de fulgi de ovăz
- 1 cană de apă sau de lapte
- 2 linguri de stafide
- 1 vârf de cuțit de sare
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1 lingură de miere
- 1 lingură de ulei de cocos (poate fi lichid sau tare, dacă-l țineți în frigider). Găsești ulei de cocos aici: Ulei cocos Viva Coco 250 ml
- Alte fructe uscate sau confiate, pentru asezonat.
Mod de preparare:
Puneți apa/laptele, ovăzul și stafidele într-o oală mică pe foc, aduceți la punctul de fierbere amestecând frecvent și lăsați pe foc până când considerați că s-a îngroșat suficient. Dacă mai e nevoie, mai adăugați puțină apă/lapte. Luați de pe foc, lăsați să se mai răcorească și adăugați și restul ingredientelor.
Citește și Un mic dejun sanatos: clatite din banane si faina de cocos
O variantă raw, mai simplu de preparat și chiar mai sănătoasă, ar fi să amestecați toate ingredientele într-un bol și să le lăsați la temperatura camerei timp de 15-20 de minute până când fulgii de ovăz se umflă și se înmoaie. În loc de apă sau lapte, puteți folosi un lapte vegetal, dar acesta fiind de obicei dulce, vă sfătuiesc să înjumătățiți cantitatea de miere.
Așezați frumos deasupra fructele uscate preferate de cel mic și vă garantăm că nu va putea refuza micul dejun!
Poftă bună!
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.