Această omletă este inspirată din dieta mediteraneeană, renumită pentru efectele sale antiinflamatoare, dar și din bucătăria indiană, întrucât conține turmeric
O porție din această omletă ne poate oferi 90% din doza zilnică recomandată de vitamina B12, 50% din doza de fier și 30% din doza de acid folic (B9). Este o mâncare sățioasă și deopotrivă de gustoasă, ideală pentru masa de dimineață, deoarece conține proteine și o bogăție de antioxidanți, vitamine și minerale provenite din zarzavaturi
Ingrediente
• 3 ouă • 2-3 frunze de spanac • 1 ceapă verde • 2 linguri de măsline verzi • 2 linguri de brânză (feta, mozzarela etc) • 1 lingură de pulbere de turmeric • 2 fire de pătrunjel verde • ½ linguriță de busuioc uscat • 2 lingurițe de ulei de cocos Shop• sare și piper după gust
Mod de preparare
Puneți uleiul de cocos într-o cratiță sau tigaie.
După ce s-a încins bine, adăugați spanacul spălat și tocat mărunt, la fel și ceapa verde și pătrunjelul.
Lăsați-le să se călească puțin, circa 5 minute, până se înmoaie.
Adăugați apoi roșia tocată și măslinele tocate cubulețe și mai lăsați-le 3 minute, până devin moi.
Între timp, spargeți ouăle într-un bol încăpător și bateți-le cu telul până se fac spumă.
Adăugați turmericul, busuiocul, sarea (și alte preferate) și amestecați până la omogenizare.
Turnați compoziția peste legumele sotate și amestecați cu o lingură de lemn.
Lăsați omleta 2 minute, apoi presărați peste ea brânza (rasă sau fărâmițată cu degetele).
Așteptați 5 minute, sau până când ouăle s-au legat. Luați vasul de pe foc și tăiați omleta în patru bucăți, ca pe pizza.
Serviți omleta cu pâine integrală, fără gluten.
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.