Omleta cu ulei de cocos

Omleta cu ulei de cocos
decembrie 21, 2018 Sabina

Această omletă este inspirată din dieta mediteraneeană, renumită pentru efectele sale antiinflamatoare, dar și din bucătăria indiană, întrucât conține turmeric

O porție din această omletă ne poate oferi 90% din doza zilnică recomandată de vitamina B12, 50% din doza de fier și 30% din doza de acid folic (B9). Este o mâncare sățioasă și deopotrivă de gustoasă, ideală pentru masa de dimineață, deoarece conține proteine și o bogăție de antioxidanți, vitamine și minerale provenite din zarzavaturi

Ingrediente

• 3 ouă • 2-3 frunze de spanac • 1 ceapă verde • 2 linguri de măsline verzi • 2 linguri de brânză (feta, mozzarela etc) • 1 lingură de pulbere de turmeric • 2 fire de pătrunjel verde • ½ linguriță de busuioc uscat • 2 lingurițe de ulei de cocos Shop• sare și piper după gust

Mod de preparare

Puneți uleiul de cocos într-o cratiță sau tigaie.

După ce s-a încins bine, adăugați spanacul spălat și tocat mărunt, la fel și ceapa verde și pătrunjelul.

Lăsați-le să se călească puțin, circa 5 minute, până se înmoaie.

Adăugați apoi roșia tocată și măslinele tocate cubulețe și mai lăsați-le 3 minute, până devin moi.

Între timp, spargeți ouăle într-un bol încăpător și bateți-le cu telul până se fac spumă.

Adăugați turmericul, busuiocul, sarea (și alte preferate) și amestecați până la omogenizare.

Turnați compoziția peste legumele sotate și amestecați cu o lingură de lemn.

Lăsați omleta 2 minute, apoi presărați peste ea brânza (rasă sau fărâmițată cu degetele).

Așteptați 5 minute, sau până când ouăle s-au legat. Luați vasul de pe foc și tăiați omleta în patru bucăți, ca pe pizza.

Serviți omleta cu pâine integrală, fără gluten.

0 Comments

Leave a reply