Pâine de casă cu dovleac și ulei de cocos

Pâine de casă cu dovleac și ulei de cocos
martie 24, 2019 Sabina

Probabil v-ați obișnuit ca în ultima vreme să vă punem la dispoziție rețete ce au în compoziție uleiul de cocos VivaCoco. Astăzi vă propunem o rețetă ușoară, dar extrem de gustoasă de pâine de casă.

Fie că vrei să faci pâine cu dovleac (în miniatură) fie că vrei să faci brioșe, ingredientele și modul de preparare sunt aceleași, diferă doar timpul de coacere.

INGREDIENTE:

  • 5 ouă
  • 225 g piure de dovleac (din dovleac copt sau gătit la aburi, sau fiert și scurs de excesul de lichid)
  • 20 g ulei de cocos VivaCoco Shop
  • 56 g făină de cocos
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță pulbere vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • un sfert linguriță ghimbir măcinat (opțional)
  • 1/2 linguriță turmeric (sau mai puțin, după gust)
  • 1 lingură miere de albine

În cazul în care doriți, înainte de a băga în cuptor pâinea/brioșele mai puteți adăuga nuci sau semințe.

MOD DE PREPARARE:

  1. Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade.
  2. Pentru a prepara pâinea cu dovleac am avut cantitatea de dovleac gătită la aburi, apoi l-am trecut prin blender.
  3. Am amestecat toate ingredientele într-un castron și cu ajutorul unui tel le-am combinat până amestecul a devenit unul omogen și cremos. În cazul în care compoziția este greu de manevrat puteți completa cu puțin lapte vegetal, dar nu trebuie să devină prea lichidă. 
  4. Dacă faceți brioșe tapetați o tavă cu forme de hârtie, dacă faceți pâine, turnați amestecul în forma pregătită.
  5. Timpul de coacere este de 13-18 minute pentru brioșe și 20-25 minute pentru pâine, până când își schimbă culoarea și devine ușor maronie pe margini.

Aluatul este unul umed, nu are textură de pâine/chec, este foarte aromat și foarte gustos.

 

0 Comments

Leave a reply