Desi pare o mancare simpla si usor desueta, pilaful de orez cu pui are multe beneficii pentru buna functionare a sistemului digestiv.
Multi oameni nu considera pilaful de orez ca fiind o mancare sanatoasa, dar acest pilaf este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste folosite in medicina traditionala chinezeasca atunci cand apar probleme de natura digestiva.
Orezul se gateste intr-o cantitate mult mai mare de lichid fata de o reteta obisnuita, ratia fiind de 10:1, astfel ca la finalul timpului de gatire va avea o consistenta cremoasa, fiind foarte usor de digerat si incredibil de hranitor.
Ingrediente pentru pilaf de orez cu pui:
-250 gr de orez pentru sushi sau orez jasmine;
-4 ciocanele de pui;
-230 gr de ciuperci;
-5 l de apa sau supa de pui;
-2 lingurite de sare roz de Himalaya;
-2 linguri de ghimbir razuit marunt;
-1 lingura de ulei de cocos;Shop
– ghimbir tocat marunt, ceapa verde si ulei de seminte de susan negru (sunt optionale, dar aduc
un plus de savoare).
Mod de preparare:
Se ia o oala mare in care se pun orezul, carnea de pui, ciupercile, apa sau supa de pui si sarea. Se pun la foc mare si se lasa pana incep sa fiarba, apoi se reduce intensitatea la mediu. Se lasa sa fiarba neacoperit timp de 1 ora sau pana cand orezul este bine patruns, supa s-a ingrosat capatand consistenta unui pilaf, iar carnea de pui a devenit moale.
Se scoate carnea de pui intr-un castron si se marunteste cu ajutorul a 2 furculite, pana cand este complet indepartata de pe oase. Oasele se arunca, iar carnea se pune inapoi in oala, impreuna cu ghimbirul, si se mai lasa la gatit timp de inca 5 minute.
Se adauga uleiul de cocos si se serveste impreuna cu ghimbir tocat marunt, ceapa verde, fulgi de cocos si ulei de seminte de susan negru.
De
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.