Șampon de casă cu ulei de nucă de cocos

Șampon de casă cu ulei de nucă de cocos
august 27, 2018 Sabina

În acest articol vă vom prezenta una dintre rețetele noastre preferate de șampon cu ulei de nucă de cocos, care vă va lăsa părul moale și sănătos.  Deoarece părul fiecăruia este diferit, nu ezitați să ajustați cantitatea de ulei de cocos folosită, în funcție de nevoile părului dumneavoastră. Pentru un păr subțire puteți reduce cantitatea de ulei de nucă de cocos, iar pentru părul uscat sau mai gros, puteți mări cantitatea de ulei sau să adăugați câteva picături de ulei de avocado.

Aveți nevoie de :

  • 1 cană de săpun lichid de castilia
  • 1/3 cană de lapte de nucă de cocos
  • 1/3 ceașcă de ulei de nucă de cocos
  • 50 – 60 de picături de uleiuri esențiale preferate

Se topește uleiul de nucă de cocos și laptele de nucă de cocos la o temperatură foarte scăzută, pentru a nu deteriora nici una dintre substanțele nutritive. Se toarnă compoziția într-un recipient cu capac și deasupra se adaugă săpunul de castilia. Se pune capacul și se agită bine compoziția. Adaugați apoi 50 – 60 de picături de uleiuri esențiale și agitați din nou compoziția obținută.

Uleiurile esențiale excelente pentru păr sunt cele de lavandă, portocală sălbatică, mentă, lămâiță, rozmarin și salvie.

Acest șampon nu va fi la fel de dens precum șampoanele pe care le achiziționați din comerț. Aplicați direct din recipient, spălați și clătiți bine.

 

0 Comments

Leave a reply