Cocosul s-a dovedit a preveni si chiar vindeca Candida. Acesta presupune reducerea inflamatiilor cauzate de Candida, atat în exterior cat si în interior. Capacitatea sa ridicata de retinere a umiditatii previne craparea pielii. Mai mult, spre deosebire de alte tratamente farmaceutice pentru Candida, efectele uleiului de nuca de cocos sunt treptate si nu drastice sau bruste, oferind pacientului o perioada suficienta de timp de a se obisnui cu simptomele de sevraj sau reactii Herxheimer (numele dat simptomelor care însotesc organismul in procesul de respingere a toxinelor generate în timpul eliminarii acestor fungi). In tratamentul acestei afectiuni ar trebui sa se creasca în mod sistematic si treptat dozele de ulei de cocos si nu ar trebui sa se înceapă initial cu o cantitate mare.
Ce este Candida
Candida, de asemenea cunoscuta si sub numele de Candidoza, este o boala cauzata de cresterea excesiva si necontrolata a nivelului unei bacterii, numita candida albicans, în stomac. Aceasta bacterie este mai mult sau mai putin prezenta în stomacul fiecaruia dintre noi dar nu manifesta efecte adverse daca cresterea nivelului sau este controlata de bacterii benefice care se afla, de asemenea, în stomacul nostru. Exista multe motive pentru aceasta crestere necontrolată. De exemplu, în cazul în care se face un aport de bacterii distructive sau utilizarea excesiva de antibiotice, poate crea un dezechilibru al bacteriilor interne si implicit mediul prielnic pentru dexvoltarea Candida. De asemenea, spalaturile stomacale cu medicamente, utilizarea excesiva a laxativelor chimice sau ingestia de materiale otravitoare pot provoca cresterea foarte rapida a nivelului de bacterii sau fungi si poate duce la Candida.
Simptomele candida
Simptomele includ infectii la nivelul organelor genitale, ale tractului urinar si vezicii urinare, stomac si intestine, urechi, nas si gat, mancarimi si piele uscata, inflamatii ale organelor interne si ale pielii, descuamari în special la nivelul scalpului, probleme digestive si tulburari excretorii precum si afectiuni ale parului si unghiilor.
Aceasta boala este foarte raspandita în Europa si America, probabil din cauza climatului rece si umed si este cauzata in primul rand de prepararea generala a alimentelor, depozitarea acestora si a obiceiurilor de consum. În aceste locuri, o mare parte din hrana este formata din produse alimentare care, într-un fel sau altul, sunt prelucrate cu drojdie sau fermentate. De exemplu, aceste culturi se bazeaza pe produsele alimentare cum ar fi painea, alte elemente de patiserie, branza si mai presus de toate, vin si alte bauturi alcoolice. Aceste lucruri ajuta la cresterea Candida albicans în organism. Diversii acizi grasi regasiti în uleiul de nuca de cocos sunt benefici în contracararea efectelor acestor obiceiuri alimentare si pot fi utilizati pentru a trata Candida.
Acidul capric din uleiul de cocos
Acidul capric este un acid gras cu catena medie (e o grasime saturata) prezent în uleiul de nuca de cocos cu multiple proprietati antimicrobiene, antivirale si antifungice. Aceasta este acelasi acid gras, prezent în laptele matern, care protejeaza copilul sugar de infectii bacteriene, virale si fungice. În organism, acesta reactionează cu anumite enzime secretate de alte bacterii care ulterior se transforma într-un agent antimicrobian puternic, monocaprina. In utilizarea sistematica a uleiului de cocos ca un tratament pentru Candida, s-a constatat ca acidul capric este foarte eficient în uciderea bacteriilor.
Acidul caprilic, acidul caproic, acidul miristic si acidul lauric sunt toate regasite în uleiul de cocos si au proprietati antimicrobiene si antifungice care ajuta la eliminarea candida albicans. Acid lauric este un acid gras cu catena medie care formeaza un compus numit monolaurina atunci cand reactionează cu enzimele. Aceasta monolaurina este un puternic “ucigas” de germeni si ciuperci.
Vindecarea infectiilor:
Atunci cand se aplica în zonele infectate, uleiul de nuca de cocos formeaza un strat chimic care protejeaza partea infectata a corpului de actiuni externe cum ar fi praful, aerul viciat, ciuperci, bacterii si virusi.
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.