Top 3 beneficii ale uleiului de cocos pentru unghii

Top 3 beneficii ale uleiului de cocos pentru unghii
decembrie 3, 2018 Sabina

Acum toată lumea vorbește despre cât de bun este uleiul de cocos pentru sănătatea noastră. Cel mai bun tip de ulei de cocos este cel extravirgin, presat la rece – are proprietăți antioxidante puternice, datorită compușilor fenolici din acesta, care protejează pielea de efectele dăunătoare ale radicalilor libiri, ce joacă un rol în sănătatea și aspectul pielii.

Uleiul de cocos extravirgin, obținut din zdrobirea coprei este o bună sursă de acizi grași cu lanț mediu care ajută la reducerea circumferinței talei. Deasemenea, îmbunătățește imunitatea și are efect terapeutic asupra persoanelor ce se confruntă cu Alzheimer.

Pe lângă efectele benefice ale trigliceridelor cu lanț mediu, uleiul de cocos este o sursă bogată de acid lauric, acid caprilic, acid capric, acid linoleic și acid palmitic.

Acești acizi îmbină și chiar îmbunătățesc capacitățile uleiului de nucă de cocos ca ingredient antiinflamator, antibacterian și antifungic. Acest lucru înseamnă că este un bun remediu pentru piele și are mutiple utilizări.

  1. Tratează infecțiile unghiilor.

Poate cel mai important beneficiu al uleiului de cocos aplicat pe unghie este capacitatea sa de a atenua orice infecții fungice sau bacteriene. De exemplu, una dintre simptomele cele mai frecvente de infecție este înverzirea unghiilor, care în contact cu lumina dau spre verde închis. Unghiile verzi pot fi cauzate de ciuperca Candida albicans sau de bacteria Pseudonomas Aerunginosa. Aceasta ar putea fi provocată și de o altă ciupercă cunoscută ca Aspergillus sp.

Cercetările clinice au arătat că uleiul de nucă de cocos poate trata eficient infecțiile microbiene cauzate fie de ciuperci, fie de bacterii. Acest lucru se datorează faptului că uleiul de cocos este o sursă bogată de acizi grași esențiali care, atunci când sunt aplicați efectiv pe piele, au un puternic efect antimicrobian. Uleiul de nucă de cocos are în compoziția sa peste 49% acid lauric – de unde și proprietățile antifungice și antibacteriene.

Cum se utilizează

Pentru a trata în mod eficient infecția fungică a unghiilor, puteți amesteca ulei de nucă de cocos cu ulei de arbore de ceai, deoarece ambele au proprietăți antimicrobiene. Amestecați cele 2 uleiuri și aplicați pe mână cu precădere în zona infectată, nu înainte de a vă spăla pe mâini. Masați până uleiul intră în piele.  Încercați acest lucru de două ori pe zi pentru a obține rezultate rapide și eficiente.

  1. Îngrijește unghiile uscate și cuticula

Când se aplică local, uleiul de cocos poate fi utilizat eficient pentru a calma pielea foarte uscată și pentru a trata dermatita atopică ușoară până la moderată. Și din moment ce este bun pentru piele, poți utiliza ulei de cocos pentru a trata unghiile uscate, crăpate și pentru a avea o cuticulă îngrijită.

Acizii grași din uleiul de cocos grăbesc de asemenea vindecarea rănilor și îmbunătățesc structura colagenului pielii.

Cum se utilizează

Masați-vă unghiile și cuticulele cu ulei de cocos de două or pe zi, până se absorb în piele.

  1. Întărește unghiile slabe, despicate

Destul de des, mai ales la frig, mâinele se confruntă cu o stare de uscăciune, mâncărime, unghiile au tendința de a despica și de a se rupe mai ușor. Acest lucru poate fi o cauză a dermatitei atopice sau a unei eczeme, care reprezintă starea de piele uscată. Puteți folosi uleiul de cocos pentru a ameliora uscăciuna pielii și pentru a întări unghia.

Cum se utilizează

Tot ce trebuie să faceți este să vă înmuiați degetele în ulei de nucă de cocos extra-virgin cald pentru aproximativ 10 până la 15 minute. Puteți adăuga câteva picături de ulei de rozmarin pentru a îmbunătăți circulația sângelui din unghii. Masați ușor și clătiți cu apă caldă. Puteți repeta acest ritual zilnic.

0 Comments

Leave a reply