Tort vegan cu ciocolata si ulei de cocos

Tort vegan cu ciocolata si ulei de cocos
februarie 13, 2019 Sabina

Acest tort este dovada vie ca merita sa dai o sansa dulciurilor vegane.

Ingrediente pentru cel mai bun tort vegan cu ciocolata:

Pentru blat:

250 ml de lapte de migdale neindulcit;

1 lingura de otet de cidru de mere;

256 de grame de faina alba;

224 de grame de zahar;

96 de grame de cacao pudra;

2 lingurite de praf de copt;

1 ó lingurite de bicarbonat de sodiu;

1 lingurita de sare;

65 de ml de ulei cocos topit; Shop

85 de ml de sos de mere, neindulcit;

1 lingura de extract de vanilie;

125 de ml de apa fierbinte.

Pentru crema de ciocolata:

130 de grame de cacao;

330 de smantana de cocos la conserva;

200 de grame de zahar;

2 linguri de extract de vanilie;

65-130 ml de lapte de migdale neindulcit.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se iau doua forme rotunde de prajitura inalte si se ung cu ulei, apoi se imbraca in hartie de copt si se tapeteaza usor cu faina pentru a se putea scoate usor prajitura atunci cand va fi gata.

Se ia laptele de migdale neindulcit si se adauga otetul de cidru de mere. Se amesteca si se lasa deoparte. Intr-un castron mare, se amesteca faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Apoi se adauga uleiul, sosul de mere, extractul de vanilie si amestecul de lapte de migdale si otet de cidru de mere. Se mixeaza pana cand amestecul devine omogen.

Se reduce viteza de amestecare si se adauga usor apa fierbinte, amestecand bine pana cand apa este incorporata in aluat. Sa nu te sperii daca aluatul o sa ti se para prea apos, asa trebuie sa fie!

Aluatul se imparte in mod egal in cele doua forme si se pune la cuptor timp de 30-35 de minute. Poti proba aluatul infigand o scobitoare in mijlocul sau: daca scobitoarea iese curata, atunci blatul este gata.

Se lasa la racit timp de 10 minute si apoi se scoate cu grija din forme si se lasa sa se raceasca complet, inainte de a se adauga crema.

Pentru a face crema pune pudra de cacao intr-un bol si amestec-o bine pentru a elimina toate cocoloasele, apoi adauga crema de cocos si amesteca cu un mixer de mana, pana obtii un amestec cremos si omogen.

Adauga jumatate din cantitatea de zahar si din laptele de migdale neindulcit, apoi adauga restul de zahar si extractul de vanilie si continua sa amesteci pana vei obtine o crema pufoasa.

Daca ti se pare prea uscata, poti sa mai adaugi 1-2 linguri de lapte de migdale, iar daca este prea lichida, poti sa adaugi mai mult zahar.

Pune un strat de crema deasupra unui blat apoi asaza-l deasupra pe celalalt si imbraca tortul in crema, folosind un cutit sau spatula pentru ornare.

De Ioana Marosan

0 Comments

Leave a reply