Când ai mâncat ultima dată turte?
Zilele acestea recunoaștem că am respectat cu strictețe sfaturile autorităților de a sta acasă și ne-am bucurat de timpul petrecut cu cei dragi. Din povești spuse până noaptea târziu, ne-am adus aminte de zilele copilăriei când alergam de dimineața până seara pe afară și ne aștepta mamaie cu câte o turtă caldă aburindă proaspăt scoasă din cuptor.
Zis și făcut! Ne-am apucat de frământat pentru turte pentru a gusta un pic din amintirea copilăriei. Am folosit doar ingredientele pe care le aveam în casă, pentru a nu fi nevoie să ieșim pe-afară. Au ieșit delicioase!
Citește și Legume aromate la cuptor cu ulei de cocos
Ce ingrediente am folosit?
- 300 g de iaurt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță sare
- Făină cât cuprinde, să iasă un aluat de pâine, ușor lipicios
- 1 linguriță ulei cocos
Descoperă uleiul de cocos VivaCoco aici: Ulei cocos Viva Coco 250 ml
Cum procedăm?
Bicarbonatul de sodiu și sarea se amestecă cu puțină făină, apoi se pune iaurtul. Se amestecă bine, iar apoi adaugăm făină, câte puțin, până obținem un aluat asemănător celui de pâine.
Aluatul obținut se lasă la odihnit aproximativ jumătate de oră, după care se taie bucăți.
După ce am întins fiecare bucată și i-am dat forma, o ungem cu un pic de ulei de cocos.
Se coc în tigaie, fără ulei, pe ambele părți.
Noi le-am servit fierbinți cu salată de vinete, însă pot fi servite cu orice fel de mâncare. Să vă mai spunem cât sunt de delicioase?
Poftă bună!
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.