Ulei de cocos cu miere, remediu pentru tuse

Ulei de cocos cu miere, remediu pentru tuse
decembrie 29, 2018 Sabina

Nu este nevoie să apelezi la medicamente puternice de la primele simptome de tuse sau de durere în gât! Există un remediu dulce din ulei de cocos și miere pe care îl poți prepara acasă  și care are efecte calmante puternice.

Acest amestec se poate lua și preventiv, pentru că uleiul de cocos și mierea contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, și se aseamănă foarte mult cu untul. El conține în cea mai mare parte nutrienții existenți în nuca de cocos, colina find unul din nutrienții care se găsesc în cel mai mare procent. În compoziția uleiului de cocos mai avem vitamina E, vitamina K, fier, fitosteroli, acizi grași, grăsimi saturate, mononesaturate și polinesaturate.

Principalele beneficii ale uleiului de cocos sunt date de prezența acizilor grași, care includ acidul lauric, acidul capric și acidul caprilic. Aceștia sunt unii dintre cei mai puternici agenți antimicrobieni, având o eficiență maximă împotriva virusurilor, ciupercilor și bacteriilor. Principalul lor mod de acțiune constă în dezintegrarea pereților celulelor antimicrobiene.

Mierea are proprietăți antibacteriene puternice și, prin urmare, este un excelent protector împotriva infecțiilor, inclusiv ale celor din gât.

Ingredientele de care ai nevoie sunt:

  • 100 ml de ulei de cocos Shop
  • 100 de grame de miere
  • un praf de scorțișoară (opțional)

Cum se prepară:

  • amesteci bine uleiul de cocos până când acesta devine cremos.
  • adaugi mierea și scorțișoara și amesteci bine până când vei obține un amestec omogen.

Cum se consumă .

Pentru tuse – amestecul se păstrează la temperatura camerei și se consumă la nevoie, dar nu mai mult de 6-8 lingurițe pe zi.

Pentru imunitate – amestecul se pune într-un recipient pentru cuburi de gheață, și se poate păstra la frigider. Consumă câte un „cubuleț” zilnic, timp de 10 zile pe lună, în special în perioada de primăvară-toamnă

Pe lângă faptul că întărește sistemul imunitar, el va fi și un adevărat deliciu, mai ales atunci când este servit rece. Copiii o să-l adore!

0 Comments

Leave a reply