Uleiul de barbă

Uleiul de barbă
august 28, 2018 Sabina

În ultimii ani bărbații din toată lumea s-au adaptat trendului mondial – barba. Unii spun că barba te face mai masculin, mai matur și de ce să nu recunoaștem – arată bine pe orice chip de bărbat. Dar, așa cum femeile își îngrijesc podoaba capilară, așa și barba cere și merită să fie îngrjită, dacă vrei să îi păstrezi aspectul plăcut cât mai mult timp.

Pentru unii, creșterea unei bărbi nu este ușoară, iar pentru alții reprezintă o adevărată provocare să țină pasul cu ea.  Pentru bărbații care fac sport, îngrijirea bărbii este cu atât mai importantă pentru a-și păstra aspectul sexy și îngrijit.

Produsele pentru îngrijirea bărbii sunt în general destul de costisitoare și nu se găsesc la orice magazin, însă, dacă îți dorești un produs de îngrijire natural, îl poți face chiar tu acasă cu câteva ingrediente.  Unul dintre cele mai bune uleiuri pentru barbă este uleiul de nucă de cocos pentru că te ajută să menții părul facial într-o formă sănătoasă, hidratându-l și reducând și senzația de mâncărime. Unde mai pui că și pielea feței va fi hidratată. Uleiul de cocos îți oferă bărbii un luciu natural și o senzație mai plăcută la atingere.

Ce avem nevoie pentru uleiul de barbă?

În primul rând vom pregăti un recipient (ar fi de preferat din sticlă). Vom adăuga toate ingredientele în sticlă. Adăugăm ulei de jojoba. Jojoba este un emoliant, perfect pentru calmarea pielii și relaxarea foliculilor de păr, în plus ajută la hidratarea pielii.

Apoi adăugăm uleiul dulce de migdale și uleiul de cocos. Uleiul dulce de migdale este utilizat în scopuri homeopatice și cosmetice, având o textură ușoară care se absoarbe ușor în piele, fiind grozav pentru pielea uscată. Uleiul de cocos are proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene.

Și acum să trecem la uleiurile esențiale.  Să începem cu uleiul esențial de cedru, care are o esență cu parfum lemnos, cald și liniștitor ce ajută la elichilibrarea secreției de sebum.  Uleiul esențial de cedru are acțiune benefică asupra sistemului circulator, nervos și respirator, este folosit de asemenea pentru efectul pozitiv asupra spiritului dar și pentru îngrijirea pielii și a părului.

Și, în sfârșit, dar nu în ultimul rând, adaugăm ulei esențial  de lemn de santal. Uleiul de santal este un esenţial preţios ce degajă un parfum oriental cu note senzuale, uşor dulci şi lemnoase. Util  în produsele de îngrijire fiind antiseptic, descongestionant şi regenerator cutanat.

Acum că toate ingredientele sunt în recipient, punem un dop și agităm sticla pentru a se amesteca bine compoziția.

Cel mai potrivit moment în care se poate aplica uleiul de barbă este exact după ce ieși de la duș. Dacă nu ai timp să faci duș este suficient să o speli după care să aplici uleiul de barbă. Totuși, barba trebuie să fie uscată pentru că știi și tu că apa cu uleiul nu se amestecă. În plus, dacă îți crești barba uleiul te va ajuta să previ iritațiile care ar putea apărea.

Pentru a aplica uleiul ai nevoie doar de câteva picături pe care le vei pune în palmă. Dacă vrei să te dai cu ceară atunci ea se aplică doar după ce ai pus uleiul.

 

0 Comments

Leave a reply