Uleiul de cocos este un produs minune. E foarte bun atât în bucătărie, cât și în… frumusețe. Uleiul de cocos are numeroase beneficii și când e vorba de frumusețe și îngrijire.
Conținutul nutritiv al uleiului de cocos
Uleiul de cocos conține o mulțime de substanțe binefăcătoare pentru organism: acizi grași nesaturați, fier, vitaminele E si K, acid oleic și poly-fenoli – acid galic responsabil pentru gustul și aroma uleiului de cocos.
Ce sunt acizii grași cu lanț mediu, ce se regasesc în componența uleiului de cocos?
Acizii cu lanț mediu care includ acidul caprilic, acidul capric și acidul lauric, sunt agenți antimicrobieni, care luptă foarte bine împotriva microbilor și a bacteriilor. Aceștia dezintegrează pereții celulelor antimicrobiene, fortificând oragnismul.
Beneficiile Acidului Caprilic
Acidul caprilic are proprietăți antifungice și antibacteriene. Menține sănătatea florei intestinale și contribuie la formarea unui nivel optim de de colesterol. Acest acid gras este utilizat și în tratarea cicatricilor cauzate de acnee.
Beneficiile Acidului Lauric
Acidul lauric este un aliat de nădejde pentru organismal nostru care distruge virusurile, bacteriile și alte microorganisme dăunătoare. Este un remediu naturist pentru pneumonie și reduce riscul apariției diabetului zaharat.
Beneficiile Acidului Capric
Acidul capric este un acid gras cu proprietăți antivirale și anti microbiene. Protejează bebelușii de infecții bacteriene și ajută la eliminarea candidei.
Care sunt principalele beneficii ale uleiului de cocos?
Uleiul de cocos este un produs foarte bun pentru organism, destinat atât unului extern cât și celui intern.Principalele beneficii ale uleiului de cocos sunt:
- Oferă strălucire și suplețe părului;
- Vindecă vânătăile și bătăturile;
- Este un bun exfoliant;
- Tonifică pielea și îi oferă strălucire;
- Hidratează pielea mâinilor uscate;
- Are rol antibacterian și calmează iritațiile;
- Este un bun produs antirid;
Uleiul de cocos ne ajută să slăbim?
Uleiul de cocos este un ajutor de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.
Stimulează metabolismul accelerând arederea grăsimilor, inhibă pofta de mâncare și se numără printre uleiurile vegetale care nu sunt stocate de organism. De aceea, comparativ cu untul sau grăsimea vegetală, acesta nu periclitează sănătatea.
Uleiul de cocos poate fi integrat în alimentație, la prepararea fripturilor, a sosurilor și a tocănițelor.
Beneficiile uleiului de cocos în cosmetică
Datorită proprietăților sale deosebite, uleiul de cocos a devenit un ingredient nelipsit din industria frumuseții. Principalele beneficii alea cestuia în cosmetică sunt:
- Hidratează pielea, lăsând-o suplă și catifelată;
- Curăță tenul în profunzime și exfoliază celulele moarte;
- Poate înlocui foarte bine demachiajul și dizolvă chiar rimelul waterproof;
- Are efect anti-aging și luptă împotriva apariției ridurilor;
- Este un ingredient ideal pentru îngrijirea părului;
Cum folosim uleiul de cocos pentru îngrijirea parului?
Uleiul de cocos a devenit un ingredient de nădejde pentru îngrijirea părului. Oferă suplețe firelor de păr, întărește rădăcina și stimulează creșterea părului.
Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit ca ingredient de bază în măștile de beauty, dar poate fi utilizat și în locul balsamului de păr.
Beneficiile uleiului de cocos pentru păr
- Luptă împotriva căderii părului;
- Hidratează scapul uscat și reface foliculii de păr;
- Îndepărtează mătreața;
- Stimulează creșterea;
- Tratează părul deteriorat, redându-i aspectul strălucitor;
- Reface părul după expunerea prelungită la soare sau tratamente agresive;
Cum folosim uleiul de cocos pentru îngrijirea tenului?
Uleiul de cocos are este de mare ajutor în rutina de înfrumusețare. Datorită proprietăților hidratante și antibacteriene, poate înlocui cu succes demachiantul sau crema de față zilnică.
Redă strălucirea pielii, exfoliind tenul cu ulei de cocos și tratează îmbătrânirea prematură a pielii. Nu în ultimul rând, uleiul de cocos este un aliat de nădejde în tratarea psoriazisului sau a dermatitelor.
Beneficiile uleiului de cocos pentru ten
- Îmbunătățește aspectul strălucitor al pielii eliminând celulele moarte
- Calmează mâncărimile și uscăciunea pielii
- Contribuie la formarea aspectului neted al pielii
Cum se obține uleiul de cocos?
Laptele din nuca de cocos se pune într-o cratiță la foc mediu, timp de o oră. Uleiul de cocos este gata când apa începe să se evapore și bucățile mici de cocos rămase capătă culoarea aurie. Uleiul obținut se toarnă printr-o strecurătoare pentru a se elimina impuritățile.
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.