Uleiul de cocos imbunatateste functionarea glandei tiroide

Uleiul de cocos imbunatateste functionarea glandei tiroide
septembrie 24, 2018 Sabina

Glanda tiroida secreta hormoni care regleaza multe procese in organismul nostru ca metabolismul, temperatura corpului, sistemul nervos, sistemul cardiovascular. Hormonii au efect si asupra pielii, parului. Glanda tiroida este plasat in partea din fata a gatului, intre clavicula si laringelui. Chiar daca este mica, este foarte importanta si necesita atentie.

Glanda tiroida secreta doi hormoni principali, T4 si T3 si problema apare cand unul dintre ei este secretat mai mult sau mai putin, in ambele cazuri se produce un dezichilibru al corpului.

Acestea sunt semnele care ne indica ca glanda tiroida nu functioneaza corect:

Oboseala constanta:

  • daca dormi in fiecare noapte 8-10 ore si dupa trezire te simti obosit, probabil glanda secreta hormoni mai putini decat deobicei. Oboseala constatnta este in stransa legatura si cu alte probleme de sanatate.

Indigestie:

  • hipertiroidismul este adesea asociat cu constipatia si hepertiroidismul are un efect opus si provoaca diaree

Concentrare si memorie scazuta

  • trebuie sa verifici glanda in cazul in care cand lucrezi uiti mici lucruri. Cresterea secretiei hormonale afecteaza concentratia si reducerea secretiei de hormoni afecteaza memoria.

Cresterea in greutate

  • daca ai o nutritie sanatoasa si esti activ fizic si tot cresti in greutate, poate ai probleme cu glanda tiroida. Modificari ale dispozitiei, anxietate, depresie sunt deasemenea semne. Afecteaza activitatea glandei si se poate manifesta in sensibilitat la cald si frig, caderea parului, unghii casante, zgomote in urechi.

In cazul in care glanda tiroida functioneaza in mod normal, testele sunt bune tot ce trebuie sa faci este sa ai grija cu alimentele si caloriile care le mananci.

Uleiul de cocos si glanda tiroida

Uleiul de cocos este o grasime saturata cu acizi grasi care stimuleaza metabolismul si ajuta la pierderea in greutate. Este usor de absorbit in organism, creste productia de energie si arde mai repede grasimile.

Avantajul uleiului de cocos fata de alte uleiuri este ca nu are termen de valabilitate. Nu are niciun hidroxid.

Prin adaugarea de ulei de cocos la dieta va imbunatati activitatea glandei.  Elimina mancarea bogata in gluten, ia mai multe vitamine si minerale precum fier, Omega 3, iod, vitamina B. Evita alimentele chimice care pot afecta negativ starea de sanatate a glandei tiroide. Incearca sa eviti situatiile stresante deoarece stresul afecteaza glanda tiroida.

Doctorul Zilei îți recomandă uleiul de cocos extra-virgin VivaCoco, calitate premium, obținut prin presare la rece, 100% natural, importat direct din India.

 

0 Comments

Leave a reply