Uleiul de cocos – MUST HAVE –ul din această iarnă

Uleiul de cocos – MUST HAVE –ul din această iarnă
decembrie 10, 2018 Sabina

Folosit din cele mai vechi timpuri în culturile din insulele indiene, uleiul de nuca de cocos era folosit atât pentru hidratarea pielii, cât și pentru protecția pielii față de razele solare tropicale puternice.

În ultimii ani,uleiul de nucă de cocos s-a dovedit a fi un adevarat miracol din natură,devenind tot mai popular în intreaga lume.

Spre deosebire de produsele cosmetice care au apa în compoziție și care pot lasa pielea uscată,uleiul de nuca de cocos se absoarbe încet și pătrunde adânc în piele. Rezultatul este o piele catifelată și suplă,ca de adolescentă.

Ulei de cocos anti-ageing

Fiind bogat în acid lauric-un puternic antioxidantcare repară țesuturile pielii și întarzie apariția ridurilor,uleiul de cocoss-a dovedit un foarte bun remediu anti-îmbătrânire,excelent pentru pielea întregului corp.

Ulei de cocos pentru ten

Uleiul de cocos curăță tenul. Datorita proprietatilor sale antibacteriale și antifungice,uleiul de cocos este foarte bun în cazul dermatitelor atopice. Aplicați o cantitate mică în palme și încălziți-l usor,apoi masați ușor pielea cu gesturi circulare. La sfârșit curățați pielea cu un prosop umed si îndepărtați excesul de grăsime cu un gel obișnuit de curășare. Nu se recomandă utilizarea sa pentru pielea suferindă de acnee.

Fiind foarte gras,uleiul de nuca de cocoseste un foarte bun demachiant. Acesta îndepartează eficient fardurile și dizolvă chiar și mascara waterproof. În același timp lasă pielea sensibilă din jurul ochilor intens hidratată. Aplicați o picatură de ulei de cocos pe o discheta demachiantă și ștergeti ușor pleoapele,iar la final spalați tenul în mod obisnuit.

Ulei de cocos pentru mâini uscate

Dacă obișnuiți să spălați vasele fără mănuși de protecție și resimțiți apoi o accentuata senzație de uscăciune,folosiți apoi putin ulei de cocos. Acestă va hrani și hidrata imediat pielea și va reduce semnificativ disconfortul creat de produsele de curățare. Păstrați-l într-un recipient mic lângă chiuvetă. Este de asemenea foarte eficient pentru întregul corp și mai ales pentru zona coatelor și a genunchilor.

Ulei de cocos pentru exfoliere

Atunci când vă faceți un scrub preparat acasă,înlocuiți uleiul de măsline sau mierea cu ulei de cocos. Topiți-l puțin pe foc și amestecați-l cu zahăr brun sau sare. Folosiți o jumatate de ceașcă de ulei de cocos la o ceașcă de zahăr brun sau sare. Pentru a obține un scrub deosebit,puteți chiar folosi sare de la Marea Moartă. În scub puteți adăuga de asemenea câteva picături din uleiul esențial preferat,pentru un plus de aromă. După ce sarea va curața celulele moarte ale pielii,uleiul de cocos vă asigura hidratarea în profunzime a acesteia.

Ulei de cocos pentru epilat/ras

Dacă vă epilați cu aparatul de ras,în locul cremei de ras puteți încerca să foloșiti ulei de cocos. Aplicați ulei de cocospe pielea umedă înainte de epilare. Dacă se absoarbe prea rapid în piele,mai aplicați un strat pentru ca lama de ras să alunece ușor pe piele. Nu vă asteptați să facă spumă!

Ulei de cocos pentru păr

Datorită proprietăților sale,uleiul de cocos este un ingredient tot mai popular ca balsam de păr. Uleiul de cocospenetrează eficient firul de păr și previne pierderea proteinelor acestuia. Este benefic în special pentru părul uscat,pentru ca îl hidratează și îi redă strălucirea. Aplicați-l pe părul umed și pieptanați părul pentru a-l întinde pe toată lungimea firului de păr. Lasați-l să acționeze timp de una-doua ore,apoi samponați.

0 Comments

Leave a reply