Uleiul de cocos pentru bronzul mult visat

Uleiul de cocos pentru bronzul mult visat
iulie 25, 2018 Sabina

Uleiul de cocos pare să fie bun pentru aproape orice, de la gătit până la întreținerea pielii și, în mod suprinzător, pentru slăbit. Acum, că a venit vara, e bine să știi că el mai are o întrebuințare care ne face să îl iubim și mai mult: poate fi folosit pentru un bronz perfect! Uleiul de cocos este o alternativă la cremele cu factor de protecție, despre care se știe că sunt pline de chimicale nocive și pot chiar să provoace probleme hormonale.

Află de ce ar trebui să folosești uleiul de cocos pentru bronz și de ce este mai bun decât o cremă obișnuită de protecție solară!

Ulei de cocos pentru bronz

Crema obișnuită pentru protecție solară îți poate face mai mult rău decât bine, conform celor care militează pentru înlocuirea produselor chimice cu cele naturiste. Aceste creme pe care le folosim zi de zi vara conțin parfumuri, diferite tipuri de alcool, parabeni, uleiuri și alte substanțe care pot irita pielea si pot pătrunde prin ea, ajungând în organism.

Îți poți achiziționa deliciosul ulei de cocos de aici: Shop

În plus, anumite studii arată că 4 din 5 branduri de creme cu factor de protecție solară de pe piață nu protejează pielea de arsuri și cancer atât de mult pe cât pretind. Aici intervine uleiul de cocos, care nu doar că poate fi folosit pe post de loțiune hrănitoare pentru piele, dar se pare că este excelent și în ceea ce privește protecția de razele UV. De altfel, mulți oameni folosesc uleiul de cocos de ani întregi în acest scop și au numai cuvinte de laudă despre el.

Iată care sunt avantajele dacă folosești uleiul de cocos pentru bronz:

  • mai puțină cojire după statul la soare: din cauza căldurii și a faptului că își pierde din umezeală, pielea ajunge să se cojească și să se usuce foarte tare. Uleiul de cocos hidratează în profunzime, nu doar la suprafață, ceea ce înseamnă că vei avea o piele lucioasă și apetisantă, fără cojițe sau crăpături. În plus, se formează o barieră de grăsimi saturate la suprafața pielii, care nu permit pierderea umezelii.
  • te ajută să te bronzezi mai repede și să capeți o culoare mai frumoasă: partea bună este că va trebui să stai mult mai puțin în soare decât dacă te dai cu crema obișnuită pentru protecție solară. Uleiul de cocos activează mai repede melanina de sub piele, dând acea culoare arămie într-un timp mult mai scurt. Dacă vrei să te bronzezi fără să îți pui sănătatea în pericol, este recomandat să petreci sub 3 ore în soare, apoi să stai la umbră câteva ore sau chiar până a doua zi. Dacă te dai cu ulei de cocos și petreci câte 20 de minute în soare, luând pauze între reprizele de bronzat, vei obține mult mai repede culoarea mult dorită.
  • nu blochează absorbția de vitamina D: după cum probabil știi, această vitamină este produsă de corp atunci când acesta este expus la soare, dar se pare că produsele menite să blocheze razele UV împiedică și capacitatea pielii de a absorbi vitamina, ceea ce face foarte rău pielii și întregului organism.

 

Cum să folosești uleiul de cocos pentru bronz

Pentru ca uleiul de cocos să te protejeze cum trebuie de razele UV, prima oară trebuie să aplici o cantitate mai mare, după care să reaplici cantități mai mici o dată la 10 minute, masând până intră în piele. Nu sta niciodată la soare mai mult de 20 de minute, pentru că efectele acestuia variază în funcție de tipul tău de piele și de sensibilitatea pe care o ai.

Totodată, este bine să știi că uleiul de cocos nu te poate proteja 100% de razele UV, așa că nu este indicat să te expui exagerat de mult la acestea. De fapt, nu ai nevoie de mai mult de 15-20 de minute pe zi de stat la soare, mai ales dacă folosești ulei de cocos, care grăbește bronzul.

Foarte important este să nu cumperi orice ulei de cocos, ci să apelezi la cel nerafinat sau virgin. Uleiurile rafinate nu funcționează la fel de bine, pentru că nu conțin acizi grași. În plus, ele nu au nici beneficiile menționate mai sus și pot contribui la arderea pielii, în loc să o protejeze. Nu te zgârci la acest produs, la fel cum nu te-ai zgârci nici la crema cu factor de protecție solară, pentru că este vorba despre sănătatea ta.

Încearcă și tu uleiul de cocos pentru bronz și vei avea parte exact de culoarea la care ai visat toată vara!

0 Comments

Leave a reply