Uleiul de cocos – soluția naturală pentru călcâiele crăpate

Uleiul de cocos – soluția naturală pentru călcâiele crăpate
noiembrie 8, 2019 Sabina

Călcâiele crăpate nu sunt nici o noutate pentru nimeni, de fapt ele sunt o adevărată problemă, mai ales dacă nu știi ce să mai faci pentru a scăpa de aspectul inestetic, precum și de disconfortul pe care-l pot crea acestea.

Motivele pentru care multă lume se confruntă cu călcâie crăpate țin de mai mulți factori. Există mai multe moduri de declanșare a acestei probleme și de aceea aproape oricine este vulnerabil. Printre cauzele călcâielor crăpate putem menționa aerul uscat, carențele de vitamine sau minerale, insuficienta hidratare, neglijarea ritualului de îngrijire a picioarelor de două ori pe săptămână, o dietă nesănătoasă, înaintarea în vârstă, statul în picioare prelungit pe o suprafață dură, șosetele sintetice, încălțămintea din material sintetic și purtarea frecventă a sandalelor sau a pantofilor inconfortabili. Afecțiuni precum eczema, psoriazisul, pielea îngroșată și chiar sângerândă cauzată de bătături, diabetul și bolile tiroidiene pot fi afecțiuni grave pentru care este recomandat sfatul medicului specialist.

Dacă aveți călcâiele crăpate iar pielea dumneavoastră este uscată și se decojește, probabil știți deja că vă confruntați cu o problemă pe cât de inconfortabilă, pe atât de dificil de rezolvat. Mâncărimea și aspectul neplăcut ne impun să găsim un tratament eficient, funcțional. Folosirea unor soluții naturale s-a dovedit a fi o cale eficientă și sigură pentru a atenua și trata problema călcâielor crăpate.

Uleiul de cocos extra-virgin este un remediu excelent pentru picioare uscate și crăpate. Ajută la hidratarea lor și totodată luptă împotriva infecțiilor cauzate de ciuperci și bacterii datorită proprietăților sale antifungice și antimicrobiene. Cum procedăm pentru tratamentul natural al călcâielor crăpate cu ulei de cocos?

Vă recomandăm să încercați uleiul de cocos extra-virgin presat la rece VivaCoco. Îl găsiți aici: Shop

  • Înainte de culcare, înmuiați-vă picioarele în apă caldă și frecați-le cu un burete;
  • Uscați picioarele complet și apoi aplicați pe ele ulei de cocos într-un strat generos;
  • Purtați o pereche de șosete curate, din bumbac, pe timpul nopții. Pentru un efect intensificat puteți pune o pungă subțire curată și de unică folosință peste șoseta din bumbac.
  • Dimineața curăță-le cu apă caldă. Poți repeta acest tratament câteva zile și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Sfaturi pentru prevenirea călcâielor crăpate

Pentru a avea picioare frumoase, este important să urmezi un ritual riguros de îngrijire a picioarelor și anume:

– menține-ți picioarele curate
– masează-le regulat
– hidratează și exfoliază-ți picioarele cât poți de des
– înmoaie-ți picioarele în apă caldă cel puțin o dată pe săptămână, pentru a stimula circulația sângelui
– după ce faci duș aplică o crema hidratantă pentru picioare sau ulei de cocos, care te va ajuta să le catifelezi.

Respectă sfaturile de mai sus cu rigurozitate și vei scăpa de călcâiele crăpate, iar picioarele tale vor avea un aspect frumos și sănătos.

 

0 Comments

Leave a reply