Nu ai crede ca un ulei te poate ajuta la slăbit, însă trebuie sa știi ca uleiul de cocos presat la rece are anumite substanțe care favorizează arderea grăsimilor.
Chiar dacă acum câțiva ani uleiul de cocos nu era foarte cunoscut, cel puțin la noi în tara, acum a captat atenția tuturor femeilor atât pentru beneficiile lui pentru sănătate, cat și pentru efectele sale spectaculoase asupra pielii atunci când este aplicat. Insa trebuie sa știi ca nu orice ulei de cocos are efecte bune pentru corp si piele, de aceea trebuie sa știi sa-l alegi pe cel potrivit.
Cum sa alegi uleiul de cocos?
Dintr-o varietate de mărci de ulei de cocos care exista acum pe piața, uneori este foarte dificil sa faci alegerea corecta. Cei mai multi ne orientam asupra prețului si alegem un ulei de cocos mai ieftin, însă, cel mai important aspect pe care trebuie sa-l ai în vedere atunci când cumperi uleiul de cocos este ca pe eticheta sa fie specificat faptul ca este presat la rece, că este virgin/extra-virgin și să verifici cantitatea de acid lauric (48 – 52%)
Citește și: Cum să alegem cel mai bun ulei de cocos?
Doar acele sortimente sunt sănătoase, în schimb celelalte sunt rafinate și procesate cum se întâmplă cu orice alt ulei obișnuit de consum.
Așadar, uleiul de cocos trebuie sa fie presat la rece si sa aibă un miros puternic de nuca de cocos. Acesta este uleiul pe care îl poți consuma în smoothie-uri, in prăjituri raw-vegane, pe pâine sau în prăjituri în locul untului obișnuit și în mâncăruri gătite pentru a beneficia de proprietățile lui.
Uleiul de cocos: de ce ar trebui sa-l consumi mai des?
Atunci când este consumat în cantități moderate, uleiul de cocos presat la rece are multe beneficii pentru sănătate.
Dar, retine totuși ca el este o grăsime și că o lingura de ulei de cocos are 117 calorii, prin urmare include-l în preparatele tale, dar nu îl consuma în exces.
Uleiul de cocos este un aliat de încredere în cura de slăbire
Uleiul de cocos are un rol benefic asupra digestiei și împiedică depunerea grăsimilor. Datorita grăsimilor sănătoase din conținutul său – acidul caprilic, acidul lauric si acidul capric – uleiul de cocos presat la rece are un efect spectaculos asupra metabolismului, prevenind depunerea grăsimilor. Potrivit specialiștilor, el este procesat mai ușor de către ficat și se transforma rapid în sursa de energie, în loc sa fie depozitat ca grăsime în corp.
Citește și Ce este acidul lauric?
Un studiu apărut în publicația Obesity Research Journal chiar demonstrează faptul ca grăsimile sănătoase din uleiul de cocos au un efect spectaculos asupra depunerilor adipoase din corp. Acestea stimulează puternic arderea grăsimilor!
Uleiul de cocos echilibrează nivelul de zahar din sânge, fiind de folos în diabet
Pentru ca se eliberează în timp mai lung în corp, uleiul de cocos devine o sursa constanta de energie si reușește sa echilibreze nivelul zaharului in sânge. Chiar daca studiile care s-au făcut cu referire la beneficiile uleiului de cocos in cazul persoanelor care suferă de diabet nu sunt foarte numeroase si au fost realizate pe eșantioane mici s-a descoperit ca exista unele efecte benefice atunci când este consumat cu moderație si doar cel presat la rece. însă, potrivit site-ului diabetesselfmanagement.com pe lângă efectul benefic constatat asupra insulinei, s-a constatat si o depunerea a grăsimilor in ficat, de aceea recomandarea făcută este de a-l consuma cu moderație pana se vor realiza studii viitoare mai detaliate.
Uleiul de cocos are proprietăți antimicrobiene si antifungice
Citește și Uleiul de cocos pentru uscăciunea vaginală
Dupa ce ajunge in corp si este digerat, uleiul de cocos oferă protecție împotriva infecțiilor microbiene si fungice. Un studiu apărut in 2007 arata ca uleiul de cocos poate sa fie folosit pentru a trata candida, precum si alte infecții fungice si microbiene.
Uleiul de cocos protejează inima de boli și scade colesterolul rău
Chiar dacă uleiul de cocos conține grăsimi saturate, specialiștii subliniază ca acestea au un efect asupra colesterolului bun, determinând creșterea lui, în vreme ca nivelul colesterolului rău scade. Acest lucru are un efect benefic asupra sănătății inimii dacă nu exagerezi cu consumul lui.
Uleiul de cocos stimulează creierul
Datorita compușilor sai, uleiul de cocos are un efect benefic asupra creierului, fiind o buna sursa de energie. Știm deja ca grăsimile bune sunt necesare pentru buna funcționare a creierului, de aceea nu te feri de uleiul de cocos si consuma-l in cantități moderate.
De asemenea, au fost făcute câteva studii care asociază consumul de ulei de cocos cu maladia Alzheimer. Chiar dacă aceste studii vin sa susțină faptul ca uleiul de cocos poate sa fie un tratament minune pentru persoanele care suferă de Alzheimer, încă nu sunt suficient de detaliate efectele si nu se cunosc reacțiile adverse in cazul unui consum constant de ulei de cocos, avertizează Societatea Britanica de Alzheimer.
Categories:100% raw, cosmetic, despre uleiul de cocos, extra virgin, retete cu ulei cocos, ulei cocos, ulei cocos extravirgin, ulei cocos online, ulei de cocos
0 Comments
0 Likes
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.