De ce să folosim uleiul de cocos pentru îngrijirea unghiilor?

De ce să folosim uleiul de cocos pentru îngrijirea unghiilor?
ianuarie 27, 2019 Sabina

Unghiile rezistente și sănătose nu doar îți înfrumusețează aspectul, dar spun multe despre personalitatea ta. Dar se întâmplă uneori ca unghiile să devină subțiri și friabile, datorită factorilor de mediu, activităților zilnice sau datorită îngrijirii incorecte. Acest lucru se poate întâmpla și datorită lipsei unei proteine numită cheratină. Lipsa cheratinei poate face unghiile friabile și anoste.

Uleiul de cocos este răpsunsul la aceste probleme. El menține umiditatea unghiei și conține nutrienți care ajută la întărirea unghiilor și cuticulelor, și la aspectul lucios al acestora. Uleiul de cocos are și calități antifungice, care ajută la tratarea infecțiilor fungice ale unghiilor. Vitaminele și mineralele conținute în uleiul de cocos ajută la menținerea unghiilor sănătoase și cuticulelor moi.

Ulei de cocos pentru unghiile friabile

Ingrediente:

  • căței de usturoi
  • ulei de cocos

Cățeii de usturoi se zdrobesc, pentru a obține o pastă. Se încălzește puțin uleiul de cocos și se adaugă pasta de usturoi în el. Se înmoaie unghiile în acest amestec timp de 15 minute. Apoi se spală cu apă simplă. La final se aplică o cremă hidratantă.

Ulei de cocos pentru creșterea unghiilor

Ingrediente:

  • ¼ ceașcă ulei de cocos
  • ¼ ceașcă miere naturală
  • căteva picături ulei de roxmarin

Se amestecă uleiul de cocos, mierea și uleiul de rozmarin. Se încălzește ușor amestecul, la flacără mică. Când este puțin cald, se înmoaie unghiile în el timp de 20-30 secunde. Apoi se clătește cu apă rece. Poți repeta acest remediu de cel puțin 3-4 ori pe săptămână pentru rezultate foarte bune.

Ulei de cocos pentru infecții fungice

Ingrediente:

Se amestecă uleiul de oregano și uleiul de cocos și gata, poate fi folosit pentru tratarea infecțiilor fungice. Se aplică pe zonele afectat și se masează ușor cu mișcări circulare timp de 2-3 minute. După masaj, se menține timp de câteva minute apoi se clătește cu apă caldă. Repetă acest remediu de 2-3 ori pe săptamână pentru rezultate foarte bune.

Ulei de cocos pentru unghii fine și moi

Ingrediente:

  • ulei de cocos

Se încălzește puțin ulei de cocos si se masează ușor unghiile și cuticulele timp de câteva minute. Se menține peste noapte. A doua zi dimineață se clătește cu apă rece. Se poate reptea de câteva ori pe săptămână pentru cele mai fine unghii.

Câteva trucuri

  1. Cel mai bun moment pentru a încerca aceste remedii cu ulei de cocos este chiar înainte de culcare.
  2. Pentru a menține sănătatea unghiilor, este bine ca ele să fie tăiate regulat, iar cuticulele trebuie menținute curate și sănătoase.
  3. Doar aplicarea topică a uleiului de cocos s-ar putea să nu meargă. Ideal este să-l incluzi în dieta ta, împreună cu alte alimente sănătoase, care ajută la întărirea unghiilor.
  4. Dacă nu știi de unde se poate cumpăra ulei de cocos, încearcă aici.

Articol preluat de pe ioanacosmetice.ro

0 Comments

Leave a reply