Exfolierea tenului cu ulei de cocos

Exfolierea tenului cu ulei de cocos
ianuarie 14, 2019 Sabina

Uleiul de nucă de cocos este absolut minunat pentru femeile care doresc să primească cât mai multe beneficii de la un singur produs.

Desigur că este mult mai comod şi practic să folosim acelaşi produs pentru a trata mai multe probleme, iar dacă ne gândim la ce economii putem face, uleiul de cocos chiar este un remediu fabulos.

Nu puţine sunt femeile care se întreabă cât de sigur este să aplici ulei de cocos pe pielea delicată a feţei. Nu doar că este sigur, dar este şi recomandat, inclusiv persoanelor care au ten cu tendinţă acneică.

În puţine cuvinte, uleiul din nucă de cocos este compus din acizi graşi foarte benefici, dar şi din vitamine şi minerale de care organismul nostru şi implicit tenul au mare nevoie.

Exfolierea tenului cu ulei de cocos

Acest ulei magic are şi proprietăţi antioxidante, precum şi o greutate moleculară relativ scăzută, prin urmare, pătrunde adânc în piele, iar de acolo începe să lucreze.

În primul rând, protejează eficient pielea de factorii externi, precum aer uscat, aer prea rece, poluare, alergeni şi praf. Vitamina E împreună cu ceilalţi compuşi polifenolici combat stresul oxidativ şi luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

Toţi aceşti factori externi pe care tocmai i-am enumerat degradează celulele pielii şi conduc la formarea ridurilor, a petelor pigmentare şi a iritaţiilor.

Măcar o dată pe săptămâna este indicat să vă exfoliaţi sau să vă spălaţi faţa cu ulei de cocos, de preferinţă raw.

Exfolierea implică puţin ulei de cocos amestecat cu bicarbonat de sodiu fără aluminiu. Masaţi tenul cu mişcări blânde, folosind acest amestec, apoi clătiţi cu apă caldă, urmată de apă rece, pentru a închide porii.

Această modalitate naturală de exfoliere va elimina pielea uscată, în special de pe frunte, de pe nas şi de pe bărbie.

Uleiul de cocos luptă împotriva imperfecţiunilor tenului

Mai trebuie să adăugăm şi că uleiul de cocos are proprietăţi antiinflamatorii şi de hidratare excelente, aşa încât vindecă iritaţiile şi stimulează producţia de colagen. Cu cât producţia de colagen este mai mare, cu atât mai puţine riduri.

Nici zeci de produse laolaltă nu sunt atât de benefice precum este uleiul de cocos. Atâţia acizi graşi cu lanţ mediu, atâtea vitamine, minerale, carbohidraţi şi compuşi polifenolici oferă tenului supleţe, elasticitate, un aspect odihnit şi plin de vitalitate. Semnele de îmbătrânire, cicatricile, iritaţiile, infecţiile, dar şi arsurile solare pot fi tratate doar cu ulei de nucă de cocos.

Tratament spa acasă

Dacă vă doriţi foarte mult să îmbunătăţiri textura pielii, dar totuşi nu aveţi timp pentru un tratament la salon, puteţi oricând sa beneficiaţi de un mini tratament spa chiar acasă.

Trebuie doar să urmaţi cu stricteţe câteva etape pentru a vă bucura de rezultate formidabile.

Primul pas constă în demachierea şi curăţarea tenului. Uleiul de cocos este un demachiant foarte bun chiar şi în cazul cosmeticelor rezistente la apă. Demachiaţi foarte bine pielea cu ulei de cocos, apoi spălaţi cu apă din abundenţă. Pentru o curăţare cât mai riguroasă, spălaţi pielea din nou cu ulei de cocos.

Pe faţa curată, aplicaţi ulei de cocos, folosind mişcări blânde.

Găsești ulei de cocos 100% natural presat la rece aici: https://uleicocosromania.ro/shop-ulei-de-cocos/

Înmuiaţi un prosop mic în apă cât mai caldă şi apoi ştergeţi faţa cu el, insistând în zona bărbiei, a nasului, a nărilor, între sprâncene şi pe frunte.

Următoarea etapă constă în exfolierea tenului, pe care am explicat-o în rândurile anterioare.

După exfoliere, este timpul să aplicaţi o mască peel-off, care va curăţa tenul în profunzime. După îndepărtarea măştii peel-off, tenul are nevoie de o infuzie fierbinte. Pentru această etapă, puteţi folosi ceai de muşeţel sau ceai de gălbenele. Infuzia nu trebuie să dureze mai mult de 2-3 minute.

Ultimul pas constă în aplicarea unei măşti potrivite cu cerinţele tenului. Argila combinată cu ulei de cocos va forma o mască potrivită pentru toate tipurile de ten. La final, clătiţi tenul foarte bine şi aplicaţi crema de faţă preferată.

Shop: Shop   https://uleicocosromania.ro/shop-ulei-de-cocos/

1 Comment

 1. Am cautat si eu BALAYAGE si am dat de site-ul asta.
  Imi place ce ai scris si as vrea sa adaug si eu cateva cuvinte.

  Personal am fost la Jovial din Strada Sfânta Vineri, 25, București.

  care au telefon: 0748 149 599 si i-am gasit, cautand evident microblading near me
  Vreau sa spun ca am fost multumita si ca merita sa bati drumul pana in centru.
  Am vazut ca au activitate si pe facebook si au si un site misto.

  Pare sau nu a reclama, eu personal am fost super incantata
  si vreau sa ofer si altora posibilitatea de a alege. Incercati si
  postati si voi parerea voastra despre ei.

Leave a reply