Moduri în care uleiul de cocos îţi ajută animalul de companie

Moduri în care uleiul de cocos îţi ajută animalul de companie
februarie 12, 2019 Sabina

Uleiul de cocos este foarte popular în zilele noastre. Mulţi dintre noi folosim uleiul de cocos ca produs cosmetic sau pentru a găti. Dar ştiai că acest ulei poate fi foarte bun şi pentru animalele de companie?

Uleiul de cocos poate fi dat ca atare animalului. Dacă ai un companion mofturos în ceea ce priveşte mâncarea, uleiul de cocos poate să fie arma ta secretă. Acesta trebuie să se administreze cel mult de 3 ori pe săptămână.

În continuare voi prezenta câteva moduri în care uleiul de cocos ajută animalul de companie să ducă o viaţă mai sănătoasă :

  1. Ajută la îmbunătăţirea şi chiar eliminarea respiraţiei urât mirositoare;
  2. Ajută pielea uscată şi previne apariţia mătreţii;
  3. Îmbunătățește artrita sau alte probleme de articulație și ligamente;
  4. Ajută la pierderea în greutatea şi menţinerea acesteia;
  5. Ajută pentru o menţinere mult mai bună a pielii şi blănii;
  6. Ajută în tratamentul puricilor;
  7. Ajută la controlul mirosului corpului;
  8. Calmează zonele cu iritaţii;
  9. Ajută la echilibrarea problemelor tiroidiene;
  10. Este foarte bun în tratarea tăieturilor şi plăgilor;
  11. Se poate utiliza ca balsam;
  12. Ajută la stimularea energiei;
  13. Ajută la eliminarea paraziţilor;
  14. Îmbunătăţeşte sistemul imunitar;
  15. Ajută în eliminarea ghemotacelor de blană
  16. Îmbunătăţeşte absorbţia nutrienţilor;
  17. Este foarte bun pentru eliminarea negilor;
  18. Ajută foarte mult în tratarea infecţiilor fungice, inclusiv Candida;
  19. Reduce apariţia reacţiilor alergice;
  20. Uleiul de cocos este foarte bun împotriva tusei;
  21. Este foarte bun pentru tratarea perniţelor de la picioare;
  22. Poate fi folosit şi ca pastă de dinţi;
  23. Se poate folosi în preparea recompenselor;
  24. Ajută digestia;
  25. Este foarte bun pentru sănătatea oaselor şi a articulaţiilor;
  26. Ajută la vindecarea tulburărilor digestive, precum colita şi boala inflamatorie intestinală;
  27. Poate reduce riscul apariţiei cancerului;
  28. Reglează şi echilibrează insulina şi poate ajuta la prevenirea sau controlul diabetului zaharat;
  29. Ajută la o bună funcţionare a nervilor şi funcţia creierului, astfel prevenind apariţia demenţei.

Este uleiul de cocos sigur pentru animalele de companie?

Uleiul de cocos este foarte sigur nu doar pentru animalele de companie (câini, pisici, porci de Guineea, iepuri), dar şi pentru vaci şi cai. Cercetările arată că uleiul de cocos este foarte bine tolerat. Chiar dacă animalul tău consumă mai mult ulei de cocos decât ar trebui, singurul efect advers pe care îl va avea va fi diaree.

Atenţie : cu toate că uleiul de cocos este sigur pentru ei, înainte de a-i administra, trebuie să consulţi medicul veterinar. Spre deosebire de alte uleiuri care devin toxice prin încălzire, uleiul de cocos este stabil la temperaturi ridicate. Datorită stabilităţii sale, acesta poate avea o valabilitate de doi ani.

Ce fel de ulei de cocos ar trebui să cumpăr?

Atunci când vrei să cumperi ulei de cocos, de preferabil este să fie organic şi să fie în vas de sticlă. Pe piaţă se poate găsi şi o altă formă de ulei de cocos care este rafinată, albită şi deodorizată. Din cauza faptului că a fost încălzit şi filtrat, acest fel de ulei şi-a pierdut o parte din nutrienţi, dar poate fi o soluţie acceptabilă pentru animalele de companie cărora nu le plac gustul de ulei de cocos.

Trebuie să ştii că uleiul de cocos are o culoare alba, dar se poate lichefia şi poate deveni clar dacă îl laşi blatul de la bucătărie. De aceea, trebuie să îl depozitaţi la o temperatură mai mică de 250C.

Cât ulei de cocos trebuie să îi dau?

Ca supliment zilnic, se poate da până la o linguriţă pentru 4,5 kilograme pe zi. Trebuie început cu un sfert din doza recomandată pentru a evita apariţia scaunelor moi. Apoi poţi creşte treptat până când ajungi la doza recomandată.

Gătitul cu ulei de cocos

Fiind foarte stabil la temperaturi înalte, uleiul de cocos poate fi folosit fără probleme pentru a găti diverse recompense pentru companionul tău. Uleiul de cocos îl poţi folosi fie că vrei să îi găteşti carne, fructe sau legume.

Îi mai pot da şi alte alimente care conţin cocos?

Îi poţi oferi animîluţului tău şi alte alimente care să aibă la bază cocos şi care sunt foarte sănătoase.

Pulpa de nucă de cocos.

Atunci când cumperi o nucă de cocos, îi pot da o bucată de nucă de cocos fără probleme. O ceaşcă de nucă de cocos proaspătă conţine aproximativ 2 linguri de ulei de nucă de cocos, iar o ceaşcă de nucă de cocos uscată conţine 3 linguri şi jumătate de ulei de cocos.

Lapte de cocos.

Aceasta este o modalitate bună de aţi recompensa blănosul. O cutie de jumătate de litru de lapte de cocos conţine aproximativ 5 linguri de ulei de cocos. Ai grijă când cumpări lapte de cocos. Multe mărci care produc laptele de cocos adaugă adiviti cum ar fi zahărul, conservanţi şi emulgatori. Ideal ar fi să evitaţi să cumpăraţi astfel de lapte. Nu cumpăra lapte de cocos la cutii de carton pentru că acest sortiment conţine foarte puţin lapte de cocos şi foarte mult zahăr şi apă.

Apă de cocos.

Este bine să oferiţi în mod regulat apă de cocos companionului tău. Din nou, trebuie să ai grijă ca produsul pe care vrei să îl cumperi să nu conţină adaos de zahăr sau substanţe chimice. Apa de cocos este o foarte mare sursă de electroliţi. Specialiştii din domeniu recomandă următorul amestec pentru a-ţi rehidrata blănosul în zilele toride de vară : amesteci o ceaşcă de apă de cocos cu un sfert de linguriţă de sare de mare (alege o sare de mare de calitate superioară) şi adaugă apă minerală naturală (la fel, de calitate superioară). Apa minerală ajută la obţinerea unor electroliţi în celulele animalului tău de companie.

Sunt atâtea modalităţi prin care puteţi folosi uleiul de cocos atât ca supliment, cât şi în scopuri terapeutice. Îl poţi încerca şi vei observa îmbunătăţiri în ceea ce priveşte sănătatea animalului tău de companie.

Articol scris de:
Preluat de pe intreabaveterinarul.ro

0 Comments

Leave a reply