Poți folosi ulei de nucă de cocos ca lubrifiant?

Poți folosi ulei de nucă de cocos ca lubrifiant?
februarie 26, 2020 Sabina
  • Poți folosi ulei de nucă de cocos ca lubrifiant?

  • Care este povestea cu uleiul de cocos și sexul?

  • Puteți pune ulei de nucă de cocos pe vagin? Va cauza o infecție sau iritație?

Știința sexului: Uleiul de nucă de cocos este bun în pat?

Una dintre cele mai simple metode de a-ți îmbunătăți viața sexuală este să găsești – și să păstrezi mereu la îndemână – un lubrifiant pe care îl iubești. Cu toate acestea, nu toți lubrifianții personali au fost creați în mod egal și fiecare are avantaje și dezavantaje.

Uleiul de nucă de cocos are un statut special pe noptieră pentru nenumărate femei și este un ingredient esențial în multe lubrifianți naturali (uleiuri afrodiziace).

Citește mai departe pentru a afla argumentele care te vor ajuta să decizi dacă uleiul de cocos ar trebui să fie noul tău lubrifiant preferat. (Alertă spoiler: credem că o să-l iubești!)

Vaginul: un echilibru delicat al bacteriilor

În spatele fiecărui vagin sănătos se află o comunitate sănătoasă de bacterii muncitoare: flora vaginală. Înțelegerea acestui lucru simplifică modul în care decidem ce trebuie – și nu ar trebui – să fie pus în corpurile noastre.

Similar cu bacteriile intestinale, microbii din vaginul nostru ne pot menține sănătoși sau ne pot îmbolnăvi. Acesta este motivul pentru care oamenii iau probiotice – în speranța de a-și popula tracturile digestive cu „bacteriile bune”. Și pentru majoritatea dintre noi, bacteriile principale din vagin sunt Lactobacilli – pe care probabil le cunoști dacă mănânci iaurt sau iei probiotice.

Citește și Uleiul de cocos pentru uscăciunea vaginală

Acești micuți muncitori convertesc amidonul natural (glicogen) din vaginele noastre în acid lactic, care menține pH-ul scăzut (acidic) și împiedică microbii răi să câștige poziția în comunitate. Femeile fără populații puternice de Lactobacillus suferă mai frecvent de vaginoză bacteriană (uneori cunoscută sub numele de „VB”).

Orice lucru care îți afectează flora ar putea perturba echilibrul natural al vaginului tău: antibiotice, conservanți chimici, hormoni care se schimbă, bacterii necunoscute pe jucăriile pentru adulți în urma contactului cu pielea unui nou partener.

Acesta este motivul pentru care unele femei se confruntă cu infecții vaginale după ce au luat antibiotice, au contact sexual cu un nou partener sau refac scena înghețatei din Fifty Shades of Grey.

Ce se spune despre uleiul de cocos ca și lubrifiant?

Internetul este plin de păreri pro și contra în ceea ce privește utilizarea uleiului de cocos ca lubrifiant.

Găsește ulei de cocos 100 % natural, presat la rece aici: Shop

Pentru o viziune cât mai clară asupra acestui aspect, am aruncat o privire și la studiile de specialitate realizate în acest sens.

Iată ce am găsit:

„Uleiul de nucă de cocos îți crește riscul pentru o infecție vaginală” – FALS

Nu este nimic în neregulă cu speculațiile de precauție: Unii oameni avertizează că uleiul de nucă de cocos ar putea duce la o infecție prin schimbarea florei vaginului.

Vom vorbi mai târziu despre această posibilitate – împreună cu modul în care este la fel de plauzibil ca uleiul de nucă de cocos să vă ajute vaginul să elimine infecțiile.

Oricum, nimeni nu știe pentru că încă nu a fost testat.

Cu toate acestea, am văzut site-uri web – citând ginecologi – care pretind că uleiul îți mărește șansa de infecție vaginală.

Dar oricine se bucură în mod regulat de ulei de nucă de cocos în dormitor știe că este neadevărat și absurd! Așadar, am urmărit lucrarea de cercetare originală și iată un rezumat rapid a ceea ce am găsit:

Găsești lucrarea în original aici:

https://journals.lww.com/greenjournal/Fulltext/2013/04000/Intravaginal_Practices_and_Risk_of_Bacterial.12.aspx

Cercetătorii au intervievat și au testat 141 de femei pentru două tipuri diferite de infecții vaginale: vaginoza bacteriană (VB) și candidoza (infecția cu drojdie). Doar 11 femei au raportat că au utilizat ulei în vaginul lor, cu accent pe „uleiul pentru bebeluși” – un produs petrolier parfumat. Dintre aceste 11 femei care au consumat ulei, 5 au răspuns pozitiv pentru candidoză.

Nicăieri în această lucrare nu au fost menționate uleiuri naturale pe bază de plante.

Cercetătorii afirmă că prea puține femei au fost testate pentru a trage concluzii reale despre legătura dintre o infecție vaginală și utilizarea unui ulei.

Adevăratul vinovat s-ar putea să nu fie ”uleiul” , ci alți factori ”sintetici” cum ar fi produsele parfumate (cum ar fi chiar detergenții de rufe).

Așadar, oricine citește de fapt această lucrare de cercetare, va vedea repede că dezbaterea privind utilizarea uleiului de cocos ca lubrifiant nu își mai are rostul.

Găsește ulei de cocos 100 % natural, presat la rece aici: Shop

Lubrifianți care au fost legați de infecții:

Uleiul de nucă de cocos modifică pH-ul vaginului tău – FALS

După cum am menționat și mai sus, vaginele sănătoase sunt acide, ceea ce înseamnă că orice ai pune în mod regulat în vagin trebuie să fie „echilibrat cu pH-ul.”

Dar destul de ciudat, ambele tabere, atât cele pro, cât și cele anti-ulei de nucă de cocos sunt la fel de confuze în ceea ce privește pH-ul uleiului de nucă de cocos.Tabăra anti-cocos susține că pH-ul uleiului de nucă de cocos este prea mare. Dar tabăra pro-nucă de cocos susține adesea că este perfect echilibrat cu pH-ul pentru vaginul tău. Din păcate, ambele tabere greșesc!

De ce? Deoarece uleiul de nucă de cocos NU are un pH. Nici alte uleiuri vegetale, uleiuri minerale sau lubrifianți siliconici. De ce acest lucru?

Tehnic, pH-ul este o unitate de măsurare a ionilor de hidrogen într-o soluție pe bază de apă (cum ar fi fluidele vaginale și lubrifianții pe bază de apă). Doar soluțiile pe bază de apă au un pH. Și, evident … uleiul și apa nu se amestecă. (Din acest raționament uleiul de nucă de cocos nu are nici o osmolalitate.)

„Uleiul de cocos este antifungic” – POSIBIL

În primul rând, trebuie doar să fie clar: antibacteriene și antifungice sunt lucruri foarte diferite. De exemplu, dacă aveți BV (vaginoză bacteriană), medicul vă va prescrie un antibiotic, în timp ce, dacă aveți o infecție cu drojdie, va trebui să utilizați un antifungic. Lucruri diferite.

Nu numai că acidul lauric este antifungic, dar cercetările sugerează că uleiul de nucă de cocos virgin ar putea fi și antifungic.

„Uleiul de cocos îți poate schimba flora vaginală” – NESTATAT

Fiecare organism are o capacitate diferită de a digera alimentele (pentru că avem microbi intestinali diferiți), prin urmare fiecare vagin reacționează diferit la ceea ce introducem în el. Prin urmare, fiecare floră vaginală este unică și nimeni nu poate spune dacă uleiul de cocos o modifică sau nu – acest lucru nu a fost testat, prin urmare ține de experiența personală.

Cu toate acestea, fiecare lubrifiant (inclusiv saliva!) poate afecta flora microbiană. Comunitățile bacteriene mențin vaginul sănătos, și găsirea dietei perfect compatibile cu flora ta, te va ajuta să îți descoperi și lubrifiantul cel mai potrivit. Prin urmare,

Uleiul de cocos presat la rece este un bun lubrifiant natural

Este esențial să alegi uleiul de cocos presat la rece, nicidecum varianta rafinată, deoarece acesta are proprietăți antibacteriene și este mai eficient decât lubrifiantul pe bază de apă.

Citește și Uleiul de cocos în dormitor

Avantaje

Acesta nu pătează, este util împotriva infecțiilor bacteriene cu care se confruntă uneori femeile și, în plus, nu conține niciun aditiv nociv pentru zona ta intimă. Ține un borcănel mic cu ulei de cocos presat la rece pe noptieră pentru a-l avea la îndemână în timpul partidelor de amor.

Găsește ulei de cocos 100 % natural, presat la rece aici: Shop

Dezavantaje

Uleiul de cocos nu se poate folosi cu prezervativele din latex, deoarece acționează asupra lui și se poate rupe. De asemenea, dacă știi că ai alergie la nuci este de preferat să eviți folosirea uleiului de cocos ca lubrifiant.

În schimb, poți să folosești prezervativele din poliuretan împreună cu uleiul de cocos ca lubrifiant.

Uleiul de cocos și jucăriile erotice

Uleiul de cocos poate să fie folosit împreună cu orice jucărie din sticlă, ceramică, metal și silicon de calitate bună. În schimb, nu poți să folosești uleiul de cocos cu jucăriile din material de tip jelly, din plastic, latex, vinyl sau PVC.

0 Comments

Leave a reply