Biscotti vegani cu ulei de cocos, portocale si migdale

Biscotti vegani cu ulei de cocos, portocale si migdale
februarie 13, 2019 Sabina

Esti pregatita pentru una dintre cele mai bune retete de biscotti cu ulei de cocos, portocale si migdale?

Imagineaza-ti cum ar fi sa iti incepi dimineata in acest fel: o ceasca de cafea aburinda acompaniata de cativa biscotti vegani cu aroma intensa de portocale. Un adevarat rasfat pentru simturile tale, nu-i asa?

Nimic nu te opreste sa-i pepari in weekend ca sa-i ai la indemana pentru cafeaua de la micul dejun.

Ingredinte pentru biscotti vegani cu portocale si migdale:

-100 ml ulei de cocos (topit); Shop

-144 gr de zahar brut

-120 gr de piure de dovleac;

-1 lingurita de extract de vanilie;

-230 gr de faina integrala

-60 gr de faina de porumb;

-1 1/2 lingurite de praf de copt;

-1/4 lingurita de sare;

-1 lingurita de coaja de portocala;

-70 gr de migdale coapte, maruntite;

-100 gr de ciocolata neagra, maruntita (optional).

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul 175 de grade Celsius. Se ia un castron mare in care se pune uleiul de cocos topit. Se adauga zaharul brut si se amesteca bine pana cand se combina. Se adauga piureul de dovleac si extractul de vanilie, apoi se incorporeaza faina integrala, faina de porumb, praful de copt, sarea si coaja de portocala.

Se amesteca bine pana cand se omogenizeaza, apoi se adauga migdalele si mai amesteca putin pana cand acestea se raspandesc uniform in aluat. Se imparte aluatul obtinut in 2 jumatati si se formeaza doua rulouri de dimensiuni aproximativ egale. Se introduc la cuptor si se lasa timp de 25-30 de minute sau pana cand incep sa devina maronii pe margini.

Se lasa la racit, apoi se taie cu un cutit in bucati de 8-10 cm. Se pun din nou la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, intorcandu-le dupa 10 minute ca sa te asiguri ca s-au copt uniform. Se scot de la cuptor si se lasa sa se raceasca putin, apoi se inmoaie in ciocolata topita si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se raceasca complet.

Rezista 3-4 zile la temperatura camerei.

De Ioana Marosan

0 Comments

Leave a reply